Slovenija
41 ogledov

"Baričeviče pozna pol Ljubljane"

Žurnal24 main
Sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo Sonja Bukovec zanika, da bi kakorkoli vplivala na vrnitev bulmastifov Saši Baričeviču. Izginili so posnetki simulacij pri prevzgoji psov.

V petek je, kot že znano, prišlo na dan, da je desna roka kmetijskega ministra Milana Pogačnika Sonja Bukovec že 15 let tesna družinska prijateljica družine Baričevič, bila je tudi med prvimi na kraju torkovega masakra v Ljubljani, v katerem je zaradi svojih psov umrl Saša Baričevič.

Konec koncev to družino pozna polovica Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji.
Sonja Bukovec

Bukovčeva glede možnosti, da je vplivala na delo komisije ministrstva, ki je dala pozitivno mnenje k vračilu psov, pravi: "Stoprocentno zagotavljam, da nisem nikoli na nikogar vplivala."

Po poročanju Pop TV se ji ni zdelo pomembno, da bi ministra Pogačnika obvestila o svoji prijateljski povezavi.

"Konec koncev to družino pozna polovica Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji."

Prav to dejstvo morda pojasnjuje razloge, zakaj je upravno sodišče zavrnilo tožbo državnega pravobranilca Lucijana Bembiča proti odločitvi kmetijskega ministrstva za vračilo psov, ki so imeli za seboj že debelo kartoteko incidentov.

Kam so izginili dokazi?
Po poročanju omenjene televizije so se v prid vračilu psov vrstili pritiski, ti se nadaljujejo tudi danes, potem ko so v javnost pricurljali podatki, da so veterinarji na bulmastifih opazili znake zlorabe.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Pomenljivo je tudi, še poroča televizija, da so izginile vse tri kopije dokaznih posnetkov simulacije, s katero je posebna komisija preverjala, ali so Baričevičevi bulmastifi primerni za vrnitev lastniku. Dokaze je hranila pisarna odvetnika Mira Senice, tudi osebnega prijatelja Baričeviča in hkrati partnerja ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.

Družina: Vračilo je bila osebna želja
Družina Saše Baričeviča je sicer na politike danes naslovila apel, naj osebne tragedije ne izkoriščajo za nabiranje političnih točk.

''Ob osebni in družinski tragediji medije ponovno prosimo za upoštevanje osebnega dostojanstva pokojnika in njegovih svojcev, vpleteno politiko pa, da ne izkorišča osebne tragedije za manipuliranje in nabiranje političnih točk, temveč za optimalnejšo ureditev stanja, ki bo v največji možni meri preprečila podobne tragedije v prihodnje,'' je družina Baričevič zapisala v svojem pozivu.

Poudarili so, da so postopek v zvezi z vračanjem bulmastifov sodno obravnavala sodišča na različnih ravneh, odločitev pa je podalo tudi vrhovno sodišče. Zapisali so še, da je bila vrnitev psov osebna želja in osebna odgovornost pokojnega.

Opozarjajo, da se smrt zlorablja kot poskus razvrednotenja osebnega dostojanstva in integritete Baričeviča, pri čemer ''nastajajo različne teorije zarote''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.