Slovenija
1201 ogledov

Bavčarju zapor tudi za to dejanje

Igor Bavčar Saša Despot
Igorju Bavčarju se podaljšuje zaporna kazen.

Okrožno sodišče v Kopru je nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja za zlorabo položaja obsodilo na dve leti in pol zapora. Skupaj s prejšnjo obsodbo mu je izreklo enotno kazen sedmih let in petih mesecev zapora. Nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Miroslava Golubića so obsodili na eno leto in osem mesecev zapora.

Sodišče je pri izreku sodbe za Bavčarja, ki ga je spoznalo za krivega očitanih kaznivih dejanj in domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope, sledilo predlogu tožilstva, ki je zahtevalo dve leti in pol zapora. Nekaj manj zaporne kazni so dosodili Golubiću, za katerega je tožilstvo predlagalo dve leti zapora.

Maksimi Holding bo sodišče odvzelo protipravno pridobljeno premoženjsko korist. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Igor Bavčar Bavčar na Dobu Slovenija "Košarko lahko začne igrati že danes"

Istrabenz je leta 2007 vstopil v terminski posel, ki ga je imela z Banko Celje sklenjenega Maksima Holding ter se je nanašal na obvezen nakup delnic Intereurope po točno določeni ceni in v točno določenem obdobju, tako da je ob zapadlosti terminskega posla vso škodo, ki bi jo sicer iz tega posla utrpela Maksima Holding, nase prevzel Istrabenz. Istrabenz naj bi delnice preplačal za 3,7 milijona evrov, za kolikor naj bi bilo podjetje po prepričanju tožilstva tudi oškodovano.

Igor Bavčar Obsojenec Slovenija Bavčar doma. Kako to?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 14:15 02.april 2019.

    V zapor, ma dajte nooo

  • Avatar vec
    vec 14:01 02.april 2019.

    on bo ratal semipro bsketbalist :)

  • sam50 13:25 02.april 2019.

    Spet bo košarkaška ekipa Dob zaživela ,saj se bo vrnil prvi center....