Slovenija
4001 ogledov

Bešić Loredan: Janković zapira ZD, ker bi rad prodal zemljišča

Zoran Janković Anže Petkovšek Štab Zorana Jankovića na Dvornem trgu
Spor med Bešić Loredanom in Jankovićem se poglablja.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je v sinočnji večerni oddaji na Pop TV ponovno p-oudaril problem pomanjkanja zdravnikov v Ljubljani, kjer je kar 15 tisoč ljudi brez osebnega zdravnika. Nedavno so v Ljubljani morali zapreti dva zdravstvena domova. 

"Zapreti dve enoti in pridobivati signale, da želi župan dolgoročno ti dve enoti prodati, ker je zemljišče super in strniti zdravstveno dejavnost na ostale lokacije ..." je glede dogajanja v Ljubljani namignil Bešič Loredan in ponovno poudaril, da sta za množično odhajanje zdravnikov iz zdravstvenih domov odgovorno vodstvo in občina Ljubljana. Edina pristojnost ministrstva je, da odredi nadzor, "ki bo pokazal, kaj se v ZD Ljubljana dejansko dogaja." 

Več kot to, Bešič Loredan ni želel komentirati, je pa bil še kritičen do župana Zorana Jankovića, ki ne utegne priti na ministrstvo in pregledati pisem, ki se nanašajo na omenjeno problematiko. Minister je odločen, da mu jih bodo ob priložnosti predali, hkrati pa jih pokazali tudi poslancem in mestnemu svetu.

Minister je nedavno sporočil, da ga je župan Janović po tem, ko ga je obvestil o uvedbi nadzora v ZD Ljubljana, ta opozoril, da ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico Antonijo Poplas Susič pusti pri miru.

 

Komentarjev 9
  • jan631 13:06 05.januar 2023.

    Kaj sedaj cviliš Loredan, saj ste podprli skorumpiranega srbina za župana? Malo manj plešite in več delajte lenuhi levičarski.

  • Toma 11:42 05.januar 2023.

    To, jebat močvirnike!

  • Luksi 11:05 05.januar 2023.

    Zokiju dol visi, on ima zdravnika v privat ordinaciji na Bledu, ostali pa lahko pocrkamo med čakanjem. Milijoni, ki smo mu jih že odpisali pa seveda ne morejo pokriti njegovega življenjskega sloga in bo treba počasi še zdravstvene domove prodat...