Slovenija
34 ogledov

Blejci že tretje leto najboljši

Za Katjo Višnar je zelo uspešna sezona. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Tekaško-smučarski klub OGP GRAD Bled je že tretje leto zapored postal najboljši slovenski klub v smučarskem teku. Pred najbližjim zasledovalcem so imeli več kot 1000 točk prednosti.

Za blejski klub je bila minula sezona izjemno uspešna. Kar trije njihovi tekmovalci so se udeležili zimskih olimpijskih iger v Vancouvru, mladi pa so zablesteli z rezultati na mladinskih tekmovanjih.

Najvidnejši korak naprej je letos naredila 26-letna Katja Višnar, ki se je v tekmi dvojic z Vesno Fabjan prvič zavihtela na sam vrh svetovnega pokala. V skupnem seštevku šprinta je zasedla 11. mesto.

Anja Eržen je postala najmlajša slovenska udeleženka olimpijskih iger, kjer je tekla na štafetni tekmi.

Biatlonec Janez Marič je na tekmi svetovnega pokala nanizal nekaj visokih uvrstitev, Alenka Čebašek je na svetovnem prvenstvu do 23 let zasedla šesto mesto, Domen Potočnik pa se je uvrstil na tekme svetovnega pokala.

Blejski klub je tako na koncu sezone slovenskega pokala zbral 4919 točk, drugouvrščeni TSK Merkur Kranj pa 3893. Prvo peterico zaključuje še en gorenjski klub, in sicer ŠD Gorje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.