Slovenija
85 ogledov

Bo plužil Kompost?

Občinski spori s Komusom so spet privedli do očitkov o domnevno preslabo očiščen Žurnal24 main
Zimska služba. Direktor Komusa Postojna: Občina nas poskuša izriniti.

Na podjetje Komus Postojna, ki je zadolženo za izvajanje zimske službe v Postojni, so iz občinske hiše letele glasne kritike, češ da mesta niso pravočasno in dovolj dobro očistili. Tadej Zrimšek, direktor Komusa Postojna, odgovarja, da ob tolikšni količini snega – z nedelje na ponedeljek ga je zapadlo 40 centimetrov – in sprotnem sneženju ne morejo delati čudežev, da pa so se potrudili delo opraviti dobro.

“Želijo nas izriniti”
Tudi sami smo se prepričali, da je bila običajno najbolj problematična ulica skozi središče mesta, Tržaška cesta, kjer čiščenje ovirajo parkirani avtomobili, bolje očiščena kot leta poprej.

“Očitno nas želijo izriniti in vključiti novoustanovljeno podjetje Kompost, čeprav imamo veljavno pogodbo,” pravi Zrimšek. Kompost je v lasti družbe Hortikultura Sežana, ki v Postojni ureja zelenice, in postojnskega gradbenega podjetja Besim Hajdari.

Čemu nov razpis?
Spomnimo, da je občina Komusu Postojna prekinila koncesijsko pogodbo za vzdrževanje javnih prometnih površin in urejanje pokopališča, nato pa z njimi spet podpisala sporazum o nadaljnjem izvajanju pogodbe do leta 2016. Kljub temu je septembra objavila razpis.

“Prijavili smo se, da se zavarujemo. Kolikor vem, smo bili od podjetja Kompost cenejši skoraj za pol, a odgovora še nismo dobili,” pove Zrimšek.

Na občini Postojna so nam potrdili, da so začeli postopke za izbiro novega koncesionarja in da je sporazum s Komusom le začasen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.