Slovenija
25 ogledov

Bo sodišču uspelo nadaljevati sojenje?

aFERA SATEX Daša Purgaj
Danes naj bi se le začela glavna obravnava v v posojilni aferi Satex, ki se minuli teden ni zaradi odsotnosti enega od zagovornikov, ker so vabilo na obravnavo v odvetniški pisarni "zasledili zgolj po faksu". Zagovornik Danijel Planinšec je napovedal procesne zaplete.

Na mariborskem okrožnem sodišču naj bi se danes le začela glavna obravnava v v posojilni aferi  Satex, potem ko bi se morala že minuli torek. Ker se takrat sojenja ni udeležil zagovornik soobtoženega Štefana Poštraka Nenad Zečević zaradi odsotnosti do 19. avgusta, vabilo na obravnavo pa so v odvetniški pisarni "zasledili zgolj po faksu", je predsednica senata Mirjana Horvat Pogorelec začetek prestavila. Zagovornik Danijel Planinšec je že prejšnji teden napovedal številne procesne zaplete.


Za ta teden so razpisane tri obravnave v sojenju četverici, obtoženi, da naj bi si v letih 1995 in 1996 prek 944 različnih posojil od NKBM pridobili za okoli 11 milijonov današnjih evrov protipravne premoženjske koristi. Njihova obramba sicer vztraja pri zakonitem kreditiranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.