Slovenija
6174 ogledov

Bo strasti pomiril Luka Pahor?

predsedniške volitve 2017 Anže Petkovšek Podporniki Boruta Pahorja.
Po včerajšnjem odstopu vodstva mladega foruma SD imenovali vršilce dolžnosti. Bo na sobotnem kongresu tudi Luka Pahor?

Mladi forum SD je po včerajšnjem odstopu vodstva imenoval nova vršilca dolžnosti, sopredsedujoča Luko Gorška in Dašo Windischer. S predsednikom SD Dejanom Židanom se bosta sestala v naslednjem tednu. 

Včeraj je namreč predsednik podmladka SD Andrej Omerza sporočil, da vodstvo mladega foruma odstopa, glavni razlog pa so, kot je mogoče razbrati iz njegovega pisanja, nesoglasja glede vabila zunanjemu ministra katalonske regionalne vlade Alfreda Boscha na sobotni kongres podmladka in nesoglasja glede oblikovanja liste kandidatov za kongres. Več tukaj:

Dejan Židan Slovenija Upor proti Židanu, vsi dali odpovedi

Bo podmladek prevzel Luka Pahor? 

"Luka vsebinsko izjemno močen mladenič. Mi bi si želeli njegovega angažmaja tudi kasneje v stranki. Dvomim pa, da ima ta trenutek on ambicijo za prevzem Mladega foruma, saj ga trenutno bolj zanimajo mednarodne teme, povezane z njegovim študijem," je na vprašanje novinarjev, ali bo po zadnjih napetostih vodenje podmladka prevzel Luka Pahor, sin predsednika države Boruta Pahorja, odgovarja Dejan Levanič.  

Glavni tajnik SD in nekdanji predsednik Mladega foruma SD sicer ocenjuje, da je razlog za odstop širšega vodstva Mladega foruma to, da "so ocenili, da nimajo več podpore članstva za naprej". Po njegovem je slišati o "burnem internem dogajanju" zaradi sobotnega kongresa podmladka SD.

"Vodstvo ni imelo dovolj podpore za nadaljevanje dela"

Levanič je prav tako izrazil dvom, da bi bilo nestrinjanje nekaterih s povabilom Kataloncu lahko razlog za odstope. "Po mojem mnenju to vodstvo ni več uživalo dovolj velike podpore za nadaljevanje svojega dela," je dejal. Ob tem je pojasnil, da se matična stranka v to ne želi vmešavati in bodo v podmladku to reševali sami."V Mladem forumu je postopkovni in kandidacijski del vedno bil buren, če ni bilo vse prav narejeno, je prišlo do različnih mnenj. Predvsem pa mislim, da je to vodstvo ocenilo, da nimajo več podpore članstva za naprej." 

Kot je dejal, mu je tovrstno dogajanje poznano iz časa, ko je sam vodil Mladi forum. "Ta dinamika se mi zdi za Mladi forum potrebna, saj je mlada generacija morda nekoliko zaspala pri teh bolj progresivnih temah. Upam le, da bodo na koncu prišli do nekega konsenza in da bo izvoljeno vodstvo povezalo vse strukture v Mladem forumu," je dodal.

Ocenil je, da je v vrstah podmladka SD "kar nekaj mladih obrazov, potencialov, ki bi lahko Mladi forum uspešno peljali naprej. Naš interes je, da se Mladi forum okrepi". Po njegovih besedah so si v stranki tudi želeli "bolj aktivnega Mladega foruma, čim bolj neodvisnega od strankarskih struktur, da res pride do iskrenega delovanja, kar je bistveno za politični podmladek. Ni dobro, da se stranka in Mladi forum zlijeta".

 

Komentarjev 6
  • Skira 16:51 19.november 2019.

    Luka babe iz SD fuka

  • sam50 09:55 15.november 2019.

    Jabolko ne pade daleč od drevesa,ampak mislim,da je že očka pokazal dovolj neumnih stvari-morda se je pa sinček iz tega kaj naučil....

  • Avatar Leon
    Leon 16:05 14.november 2019.

    LGBTQ .......kaj nam je bilo vas treba ! Luka ,Žan ,Jožek ....Janez .........vsi so isti !