Slovenija
32468 ogledov

Upor proti Židanu, vsi dali odpovedi

Dejan Židan Anže Petkovšek
Vodstvo Mladega foruma SD - predsednik, podpredsednika, generalni sekretar, večina članov predsedstva ter predsednikov lokalnih klubov - je nepreklicno odstopilo s položajev.

Da je prišlo do odstopov, je v pismu na Twitterju sporočil Predsednik podmladka Andrej Omerzel je v pismu, ki ga je objavil na Twitterju sporočil, da so se za odstop odločili zaradi povabila zunanjega ministra katalonske regionalne vlade Alfreda Boscha na sobotni kongres podmladka.

Kot pojasnjuje Omerzel, so Bosha na kongres povabili, da bi opozorili, da nasilje nikakor in nikoli ni rešitev, a je njihova odločitev naletela na neodobravanje "določenih ljudi znotraj matične stranke".
Bosh je vabilo na kongres sprejel. "Ne glede na to, da bo ta odločitev imela negativne posledice za nas, smo se odločili, da bomo branili osnovne človekove pravice in s tem stali na pravi strani zgodovine, ne glede na ceno, ki jo bomo za to plačali," je zapisal Omerzel. 

Omerzel opisuje tudi očitke na katere so naleteli pri sprejemanju pravilnika o evidentiranju in oblikovanju liste kandidatk in kandidatov za sobotni kongres.Omerzel poudarja, da so pravilnik in vse postopke speljali s skladu s statutom, kljub temu pa so se soočili z očitki o nepreglednosti "in to s strani, ki so glasovali za pravilnik in ki so izrazili podporo predlagani strukturi kandidatk in kandidatov".

"Ker je v Sloveniji politična kultura na izjemno nizkem nivoju in ker se sedanje vodstvo Mladega foruma SD zaveda pomembnosti transparentnosti v politiki, celotno vodstvo nepreklicno odstopa s položajev," je zapisal Omerzel. 

Dodal je še, da se nihče od vodstva Mladega foruma na kongresu ne bodo potegovali za nov mandat, ostajajo pa člani Mladega foruma in SD.

Komentarjev 8
  • mirror 19:53 13.november 2019.

    Zgodovina se ponavlja. Tudi nasledniki komunistov deponirajo strankarske izkaznice.

  • Avatar Leon
    Leon 15:18 13.november 2019.

    Mladi SD so samo deponirali članske izkaznice ....do prve priložnosti za naskok na oblast ! Kdor se ne strinja s politiko stranke naj vrne člansko izkaznico !

  • sam50 14:40 13.november 2019.

    Hvala bogu,da mu je končno nekdo dal vedeti,da je njegovo poslanstvo namenjeno le njegovemu položaju,drugače pa samo prazno mlatenje slame-kdo ve,če je sedaj na vrsti Kahl, s katerim imata približno enake karakteristike....