Slovenija
18 ogledov

Bodo napadli Facebook?

Anonymous si je ikonografijo sposodil iz filma V for Vendetta. EPA
Bliža se 5. november, ko naj bi skupina Anonymous napadla socialno omrežje Facebook.

Napad so napovedali že avgusta, ko je bila preko Twitterja najavljena Operacija Facebook. V sporočilu je bilo zapisano: "Komunikacijski medij, ki ga obožujete, bo uničen. Če ste hekerski aktivist ali želite zaščititi svobodo informacij, se nam pridružite in zavoljo zaščite zasebnosti uničite Facebook."

Ali za sporočilom dejansko stoji skupina Anonymous, ni potrjeno, saj večina članov skupine tovrstnega napada naj ne bi podpirala.

 

Strokovnjaki sicer menijo, da je Facebook poskrbel za ustrezno zaščito pred napadi tovrstnih skupin. Seveda pa lahko za zaščito nekaj postori tudi vsak posameznik.

Kako se zaščititi?

Uporabniško geslo naj bo kompleksno, po možnosti sestavljeno iz črk in številk, in drugačno za vsak uporabniški račun. Geslo naj ne bo sestavljeno iz rojstnih datumov, hišnih številk in podobnih informacij, do katerih je relativno lahko priti.

V nastavitvah računa aktivirajte varno brskanje po spletu (HTTPS), omogočite tako obvestilo kot potrditev o vpisu v aplikacijo. Poskrbite, da imate posodobljen operacijski sitem in ostale programe ter da uporabljate varen spletni brskalnik. Priporočljivo je tudi, da ima osebni računalnik ustrezno zaščito.

Komentarjev 1
  • Gorazd Rajar 20:12 02.november 2011.

    večina uporabnikov tega ne ve ampak facebook 50% dobička ustvari s prodajanjem vaših informacij. to ni skrivnost je pa očitno dobro varovano in lobirano saj tega dejstva v meijih ni zaslediti. tako da ne glede na to kako dobro se ...prikaži več zavarujete bodo do vaših informacij imeli dostop mnogi. to je tudi razlog za anonymousov napad