Slovenija
27271 ogledov

Bojana Beović napovedala, kdaj naj bi ponovno odprli šole

Bojana Beović Nebojša Tejić/STA
Prvi možni datum za ponovno odpiranje šol je 4. 1.

"Zdaj ni smiselno le za kak teden odpirat šol, je pa smiselno, ob upoštevanju vsega skupaj, da se šole ne glede na stanje odprejo 4. januarja," je za Svet na Kanalu A povedala vodja strokovne skupine za covid-19, Bojana Beović.

Kot je dodala, čas šolanja od doma počasi presega čas trajanja počitnic, zato je treba razmišljati o vrnitvi v šolo, potem pa situacijo skrbno spremljati. "Upam, da bo ta ponoven začetek šole bolj uspešen, kot je bil tisti v septembru," je še dodala. 

Bojana Beović jezna in razočarana Slovenija Beovićeva v pogovoru za hrvaški časnik okrcala Slovence

Strokovnjaki namreč opozarjajo, da so posledice šolanja na daljavo iz dneva v dan bolj vidne. Kljub temu, da naj bi imele šole pri rahljanju ukrepov prioriteto, pa je vlada z zadnjim odlokom delo dovolila frizerjem, manikerjem, različnim trgovinam ...

Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar ima številne pomisleke glede napovedanega sproščanja nekaterih ukrepov za zajezitev epidemije.

Tomaž Gantar Gantar ima pomisleke Slovenija Gantar ima pomisleke o sproščanju ukrepov

Manj konkretna glede datuma ponovnega odprtja šol pa je bila šolska ministrica. "Po eni strani spremljamo tekoče izvajanje izobraževalnega procesa na daljavo, skupaj ocenjujemo razmere v širšem smislu, ne samo izobraževalnega, ampak predvsem zdravstvenega sistema," je danes v državnem zboru povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec. "To je ključni razlog in pravica, ki jo moramo v našem sistemu spoštovati - izvajanje pravice do zdravja, v primeru rizičnih skupin, tako učencev in učenk kot tudi učiteljev in učiteljev to pomeni tudi pravico do življenja."

Simona Kustec Covid-19 Slovenija Kdaj sproščanje v šolstvu? To pravi ministrica!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Janez 08:17 15.december 2020.

    Beovička s strokovno skupino si sama sebi pljuva v obraz. Najprej govorijo kako je treba ukrepe zaostriti potem pa jih nenadoma sprostijo. Kdo jim še verjame, kdo jim še zaupa. Dajte že spokajte kufre skupaj z vlado!!!

  • Avatar praufo
    praufo 19:05 14.december 2020.

    ja kako je pa to možno, ravno 4.1., bo bo mularija še lepo spala na svojih kavčih, zunaj bo ba naletaval snet ... aja, sej jih bodo atice pa mamice pripeljali ... oni za vse poskrbijo ... mi smo bogata ...prikaži več deželica ,,, po mojem ne bodo prav veseli, mislim mulci

  • Luksi 19:05 14.december 2020.

    Ta pa res ni več normalna, naj se odpre ne glede na vse... Po mojem jim epidemija kar ustreza in jo bo treba malo ppdaljšati.