Slovenija
175 ogledov

Borovim staršem grozijo s 500 evri

Družina Nekrep je kazensko ovadbo zoper Gordano Živčec Kalan napovedala konec ju Žurnal24 main
Starša pokojnega Bora Nekrepa sta razburjena. Od Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) sta prejela poziv, naj se udeležita obravnave v postopku za odvzem licence zdravnici Kaničevi. Če ju ne bo, jima v pismu grozijo s 500 evri kazni.

Od njune prijave zdravniški zbornici zaradi smrti Bora so minila že tri leta, opozarjata Nekrepova. "V tem regularnem postopku v okviru javnih pooblastil zbornice je bila licenca odvzeta že dvakrat, drugič dokončno. V tem postopku smo mi in naš odvetnik neštetokrat prosili za pričanje. Vedno smo bili zavrnjeni. Pričanje nam je preprečil odbor za strokovnomedicinska vprašanja, tožilec. Predsednik razsodišča II. stopnje prof. Denišlič nam je vpričo predsednice povedal, da si je razsodišče II. stopnje želelo govoriti z nama, vendar je Gordana Živčec Kalan (predsednica zbornice, op. a.) to prepovedala. Sedaj, po vseh teh letih, sva dobila poziv, v katerem nama grozite, da naju boste privedli s silo in kaznovali v denarju s 500 evrov. Tako bo verjetno prvi ukrep zaradi smrti našega Bora izrečen družini Nekrep. Kot opomin drugim, ki bi si drznili prositi ZZS, da ukrepa zaradi zdravniške napake."

"Že leta smo na milost in nemilost izpostavljeni samovolji vrha zdravniške zbornice. Oblast bi morala ukrepati. Državljanom bi morala zagotoviti dostojno in pravično obravnavo zdravniških napak."

Na pričanje ju ne bo

Nekrepova sta povedala, da se obravnave kljub zagroženi kazni ne nameravata udeležiti. "Teden za tednom preživljava na sodišču, kar nama in hčerki jemlje prav vse moči. Ne nameravava nastopati kot statista v lažni predstavi in se ponovno izpostavljati brezčutnim manipulacijam." Opozarjata pa na dejstvo, da bo kazenski postopek, ki teče vzporedno s postopkom na zbornici, najbrž zaključen že v prihodnjih dneh, še pred strokovno presojo ZZS.

ZZS: Tako pravi zakon

Na ZZS se bodo na današnje izjave Nekrepovih odzvali v izjavi za medije. Tiskovni predstavnik zbornice Valentin Hajdinjak pa je za Žurnal24 pojasnil, da na zahtevo inšpekcije zbornica kot pooblaščeni organ trenutno izvaja upravni postopek, saj lahko le na ta način na koncu eventualno odvzamejo zdravniško licenco. Zakon o javnem postopku pa zahteva dikcijo, ki so jo kot citat napisali v vabilu. Zakon namreč pravi, da lahko organ, ki postopek vodi, zahteva tudi prisilno privedbo vabljenih oseb, lahko pa jim odredi tudi kazen.

Komentarjev 3
  • zdrej 10:27 18.oktober 2011.

    Na jim pošljeta odgovor, da so jima dolžni precej več, in potem naj tistih 500 evrov odštejejo.Razlog, nekorektna igra, izigravanje, nesposobno vodstvo.Zdravniki so na koncu koncev ljudje in delajo napake. Če bi jih ne, bi vsi živeli prek 100 let.

  • mirko 22:57 17.oktober 2011.

    Si ja nor, da bi se upal postavit zdravniškemu cehu po robu, te na hitro pospravijo. Z dohtarji si moraš bit vedno dober, če ne, se ti nič kaj dobrega ne obeta.

  • Stolp 18:15 17.oktober 2011.

    To je pa sedaj že tako kot na Siciliji: mafija slovenskih zdravniških butljev jima je najprej ubila otroka zdaj ju pa še izsiljuje.