Slovenija
12091 ogledov

Božič po vsej verjetnosti ne bo bel. Še več! Poglej, kaj se nam obeta!

Božič, dekor, jelka, okraski, okrasitev Pexels
Vremenoslovci na Arsu kot vse kaže pokopali upe na bele božične praznike.

"Naslednji teden bo vse prej kot zimski. V višinah nas bo dosegel zelo topel zrak; izjemno toplo bo v višjeležečih krajih in zlasti v sredogorju, kjer se bodo temperature približale 15 stopinjam Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da je nad zahodno Evropo trenutno obsežen anticiklon, ki s svojim obrobjem sega tudi nad naše kraje. Od severovzhoda sicer prehodno nad naše kraje doteka hladnejši zrak. Temperatura na 1500 m bo jutri okoli -4 stopinje Celzija.

"V nedeljo in ponedeljek se bo nato zrak močno ogrel. V območju visokega zračnega tlaka se bo zrak spuščal, sušil in segreval. Temperatura na 1500 m nad tlemi bo v ponedeljek popoldne okoli 11 °C. V pasu od 700 do 1100 m bo še topleje, lahko bi namerili tudi okoli 15 °C," napovedujejo na Arsu.

Ker bo ozračje mirno in suho, se bo zrak ponoči v dolinah in kotlinah dobro ohladil, ob megli bo nastala izrazita temperaturna inverzija. Po sonce in toplo vreme bo torej treba nekoliko višje.

Zelo topel zrak v višinah bo vztrajal še v torek, sredi prihodnjega tedna pa se bo le nekoliko ohladilo, napoved sklenejo pri Arsu.

Slovenija Popoldne presenetila pošiljka snega, prve napovedi o belem božiču

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • gorazd170 18:36 15.december 2023.

    Bla blà bla

  • Avatar NickMason
    NickMason 18:24 15.december 2023.

    Kako če vse dni pišejo kako je umetna inteligenca vse zračunala da bo za božič sneg

  • darefoks 17:16 15.december 2023.

    super ne bo tega dreka