Slovenija
25 ogledov

Bratuškova bo morala poiskati novega ministra

Igor Maher Anže Petkovšek
Po navedbah spletne strani Požareport naj bi Igor Maher jutri odstopil z mesta ministra za infrastrukturo in prostor.

Kot še navaja omenjeni portal, naj bi Maher razmišljal celo o rušenju „kleti“, a se je politik na koncu odločil za odstop.

Menda zato, ker ne uživa več podpore predsednika Državljanske liste in ministra za notranje zadeve in javno upravo Gregorja Viranta. Slednji naj bi se Maherju odrekel že v četrtek. "Moje standarde poznate," je Virant isti dan odgovoril na vprašanje, ali bo pozval novoimenovanega ministra iz kvote DL k odstopu.

Maher se je z njim in Bratuškovo sicer sestal v petek ter jima predložil dokumentacijo glede njegovega zemljišča nad Sečoveljskimi solinami. Po srečanju je povedal, da bodo po proučitvi dokumentov skupno odločitev sporočili v ponedeljek.

Maher pojasnjeval in pojasnjeval ...

Kot smo razkrili v Žurnalu24 je minister za infrastrukturo Igor Maher, ki prihaja iz kvote DL, lastnik črne gradnje nad Sečoveljskimi solinami. Takoj po razkritju je zatrdil, da je bil objekt že tam, ko je kupil parcelo, in da je ta v postopku legalizacije. Trditev se je izkazala za nepravilno. Maher je pozneje zatrdil, da ni naredil nič narobe in da ni lagal glede sporne parcele. Kot pravi, je bil nepazljiv pri branju člankov o svoji parceli, saj je menil, da je za medije sporen objekt, ki je bil ob nakupu parcele že v postopku legalizacije. Šele kasneje je ugotovil, da je "problem" novejša stavba, ki je po njegovih besedah klet. Tudi ta izjava se je izkazala za netočno.

Pojavila so se tudi vprašanja glede hišne številke. Maher je dejal, da ima hišno številko objekt, ki je na parceli že stal, in da je uradno oznako nekdo odtujil, hišna številka, ki je nameščena na obnovljeni objekt, pa da je natisnjena na list papirja in je bila šaljivo rojstnodnevno darilo. Maher je imel donedavno prijavljeno stalno bivališče na tem naslovu,ker je menil, da bo kot občan lažje končal postopke legalizacije.

Komentarjev 23
  • Scott 02:38 25.marec 2013.

    Ona ne bo nikogar poiskala, določili ga bodo drugi, to je dejstvo, ki ga rdeče ovčice ne vidijo ali nočejo videti.?

  • Scott 02:34 25.marec 2013.

    Ko je bil pahor pri gadafiju ste pa molčali.?Tega kriminalca išče pol Evrope, razpisane so tiralice...

  • Dušan Vreček 19:52 24.marec 2013.

    Se mi zdi da Vogrin ne paše čisto v Virantov vzorec, ker mi je všeč njegov slog nastopanja. Je pa človek, ki ima kljub temu neko moralno obvezo in držo. V tej državi je redek podjetnik, ki je zadevo speljal ...prikaži več do konca, kajti v tej državi so bila in so še verjetno urejene samo obveznosti podjetnikov do bank in DURS-a, obveznosti kupcev in pogodbenih partnerjev pa nikakor ne. Zato zelo obsojam vso dosedanjo oblast, ki ne ve katere naloge in obveznosti mora izpolnjevati država s svojim aparatom, da le ta lahko funkcionira. Zato bom vedno na strani izigranih podjetnikov in na na strani javne uprave in politike, ki skrbi le za svoje riti, to kar bi morala narediti pa ne naredi. Ne vem ali zato ker ne zna ali zato ker noče. Oba razloga pa zadostujeta da oddidejo vsi. Če niso hotli pa naj gredo vsaj v arest.