Slovenija
38846 ogledov

Brecelj: To ni reševanje zdravstva, to je reševanje Jankovića

slovenija 02.10.13, Erik Brecelj, Kirurg, zdravnik, doktor, onkoloski institut, Anže Petkovšek
Brecelj spet brez dlake na jeziku.

"Prepričan sem, da je vsaj pol ljudi, ki v Ljubljani nimajo zdravnika, šlo na volitve in volilo župana Jankovića, človeka, ki je odgovoren za to, da nimajo osebnega zdravnika," je sinoči na Pop Tv  dejal kirurg Erik Brecelj, ki je komentiral včerajšnje dvojno opravičilo ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. "Jaz na to v prvi vrsti gledam kot na reševanje Zorana Jankovića, potem mogoče reševanje ZD Ljubljana. Vsekakor pa takšni sestanki, takšne poteze in takšne tiskovne konference ne pomenijo reforme zdravstva," je dejal Brecelj.

Bešič Loredan se je Jankoviću opravičil za izjavo glede tega, da naj bi župan nameraval prodati dve enoti Zdravstvenega doma Ljubljana, ki sta zgrajeni na dobrih zemljiščih. Janković je opravičilo sprejel. 

"Mi smo na stopnji, ko sploh ne vemo, kdo je odgovoren, da zdravstveni dom ne deluje. Ljudi je treba učiti, zdravstveni dom je odvisen od občine, odgovorna oseba je župan, on imenuje direktorja. Oni so odgovorni," poudarja Brecelj.

Spomnil je, da je župan v Ajdovščini ZD rešil s tem, ko je na mesto direktorja imenoval dovolj sposobno osebo. "Če v Ajdovščini, kjer so v zadnjih štirih letih uredili zdravstveni dom, rečem, da je za to odgovoren minister Bešič Loredan, se mi bodo krave na trnovski planoti nad Ajdovščino smejale. Ni odgovoren minister, odgovoren je župan, direktor in vsi zaposleni v ZD. V Ljubljani pa se ukvarjate s tem in se trudite, da župan ni odgovoren, da direktorica ni odgovorna. Kdo pa je odgovoren? Mi niti osnovnih zadev nismo razrešili, balkanski socializem imamo razvit do skrajnosti."   

 

Komentarjev 71
  • anica00 07:36 11.januar 2023.

    Mislim , da je Brecelj premaknjen . Dvomim v njegove kvalitete, zato se mu nikoli ne bi dala v roke. Je konrtadikotren. Zavzema se za pravice vseh vrst in istočasno promovira korono.

  • Luksi 07:34 11.januar 2023.

    Bravo, nekdo, ki še ni dobil dovolj podkupnine, da bi spremenil mnenje. Ko ga bo bomo vedeli, da so ga kupili.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:25 10.januar 2023.

    Že nekaj časa nisem čisto več prepričana, da je z Dr. Brecljem vse ok. Na trenutke se mi zdi, kot da bi bil paranoičen in blodnjav. Kot zdravnik pa kapo dol, v strokovnosti in človečnosti.