Slovenija
23 ogledov

Brez daljših zastojev, previdno pri Podutiku

Zastoji na štajerki Nino Verdnik
Kljub prvemu počitniškemu koncu tedna na slovenskih cestah promet, z redkimi izjemami, zaenkrat poteka dokaj tekoče.

Kot ponavadi za prvi počitniški konec tedna je promet malce povečan, a do daljših zastojev ne prihaja. Gost promet s krajšimi zastoji pa vendarle beležimo na severni ljubljanski obvoznici na izvozu Podutik iz smeri Bežigrada in Kosez.

Blizu priključka Podutik bo namreč do nedelje do 19. ure severna ljubljanska obvoznica zaprta v obe smeri. Obvoz proti Zadobrovi poteka preko priključka Podutik, proti Kosezam in Kozarjam pa preko priključkov Podutik ali Celovška cesta ter po vzhodni in južni ljubljanski obvoznici.

Prenavljajo CP Tepanje

Podobna situacija, torej gost promet s krajšimi zastoji, je tudi pri cestninski postaji Tepanje (ki jo prenavljajo) proti Mariboru in na cesti od Kopra proti mejnemu prehodu Dragonja, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi obnavljanja je zaprta še Ižanska cesta med križiščem s Peruzzijevo ulico in odcepom za Mateno. Obvoz je skozi Škofljico ali skozi Črno vas.

Malce dlje le na mejnem prehodu Dragonja

Na mejnih prehodih so za osebna vozila čakalne dobe naslednje: na mejnem prehodu Dragonja se za vstop v državo čaka 15 minut, za izstop pa 45 minut. Na Jelšanah se za izstop čaka približno 20 minut, enaka pa je čakalna doba za vstop na mejnem prehodu Gruškovje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.