Slovenija
49 ogledov

Brez denarja ni trendov

Janez Sajovic, predsednik uprave Peka. Iztok Golob
Peko. Konverzija terjatev v lastniški delež. Skupščina ni podelila razrešnice Marti Gorjup Brejc.

Delničarji Peka so na včerajšnji skupščini podprli predlog o dokapitalizaciji s stvarnim vložkom. Seznanili so se tudi z rezultati posebne revizije poslovanja, pri čemer nekdanji predsednici uprave Marti Gorjup Brejc zaradi sumov o nepravilnostih niso podelili razrešnice.

Gremo v pravo smer. Trenutno poslujemo s pozitivno ničlo,” je po skupščini dejal Janez Sajovic, predsednik uprave, hkrati pa opozoril, da bodo trendom težko sledili brez denarnega vložka, s katerim bi poplačali kredite in posodobili zastarelo proizvodnjo.

Potrjena dokapitalizacija s stvarnim vložkom je sicer konverzija terjatev na račun nezakonito prodanih nepremičnin, ki jih bodo spremenili v lastniški delež. Peko si svež kapital obeta z rebalansom državnega proračuna, Sajovic pa odločitve o tem prej kot v dveh mesecih ne pričakuje.

Ustrezne sankcije

Ugotovitve posebne revizije poslovanja Gorjup Brejčeve bodo v Peku najverjetneje predali organom pregona. Lastniki so se strinjali, naj uprava izpelje ustrezne postopke, da se morebitne nepravilnosti ustrezno sankcionirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.