Slovenija
33524 ogledov

Brez maske zasačili tudi šefa NIJZ, tako se je odzval

Milan Krek
"Napako obžalujem in še naprej se bom trudil nositi masko dosledno, saj varuje moje in življenje vseh drugih," je povedal direktor NIJZ-ja.

V četrtek je na enega od ključnih ukrepov, ki smo ga v Sloveniji sprejeli za zajezitev širjenja novega koronavirusa, pozabil direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

Kranj COVID-19 Gorenjska Ustavljanje skoraj vsega javnega

Na bencinski črpalki v Ljubljani je točil gorivo brez maske in to novinarjem dnevnika na TV SLO tudi potrdil. Dejal jim je, da je bil utrujen in da ni nikogar ogrožal. "Medtem ko sem točil gorivo, res nisem uporabil maske. Ko sem šel plačat gorivo, sem se vrnil v avto po masko in gorivo plačal z njo," je pozneje v Odmevih pojasnil Krek, ki je dodal, da se trudi dosledno nositi masko, tako kot to dela večina prebivalcev. 

"Napako obžalujem in še naprej se bom trudil nositi masko dosledno, saj varuje moje in življenje vseh drugih," je povedal direktor NIJZ-ja. 

Novinarju so zaposleni na črpalki sicer dejali, da se to ni zgodilo prvič, da je Krek že nekajkrat vstopil v njihove prostore brez maske. "Če govorim o tej konkretni črpalki, me nihče ni nikoli opozoril, da naj jaz ne bi nosil maske, ker sem jo vedno nosil," je na ta očitek odgovoril Krek. 

vlada seja COVID-19 V SLO Slovenija Okužen minister slovenske vlade

Krek: "Nehajmo biti neumni"

Krek je sicer ob aferi šolske ministrice Simone Kustec, ki na dogodku olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) ni nosila maske, svoje mnenje o njenem ravnanju jasno povedal na soočenju pri Urošu Slaku na POP-u. Povedal je, da je treba sprejemati odloke in se nato ravnati po navodilih. Tedaj je bilo sicer navodilo, da nosimo maske v notranjih javnih prostorih. Ob veliko nižjem številu aktivno okuženih oseb s koronavirusom, je že tedaj Krek pojasnil, da je NIJZ tako oster, ker “je epidemiološka slika res skrb vzbujajoča.”

Ob komentiranju nenošenja mask na prireditvi OKS je še dejal: "Poudaril bi, da olimpijski komite predstavlja pomembno organizacijo, ker vzgajajo mlade in dajejo pozitivni zgled. Zato je pomembno, da se striktno držijo navodil. To so ljudje, ki imajo velik vpliv v slovenskem prostoru. Če bi nosili masko, bi pokazali, da so razmere, v katerih smo, resne. Tako bi dali zgled, da je treba narediti čim več za samozaščito. Tako bomo epidemijo preživeli lažje in bolj uspešno … Od vseh pričakujem, da se vedejo času in prostoru ter stanju epidemije, v katerem smo, primerno. Epidemiologi garajo, in zato ne morem biti tiho ob tem. Nehajmo biti neumni." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 48
  • expost 09:23 25.oktober 2020.

    A bi tile iz tega BS imeli enake vatle tudi za druge ljudi in bi klicali novinarje tudi če bi notri stopil kdo medijsko manj izpostavljen? Poleg tega pa, če nekdo stopi v trgovino, ga lahko mirno opozorijo, da mora ...prikaži več imeti masko, sicer ga niso dolžni postreč, mu kasirat. Basta.

  • Ender3 11:52 24.oktober 2020.

    Krek je enostavno preutrujen, za opravljanje te službe. Ob tem nima niti toliko časa, da bi se primerno uredil in ostrigel ali pobril. Izgleda povsem neverodostojno.

  • sam1 09:47 24.oktober 2020.

    Ja,bo pač crack menjal benzinsko pumpo z drugo,kjer bodo zaposleni dobili prepoved oznanjanja takšnih novic,ker vsi verni sluge firerja so nedotakljivi,morda se včasih le zmotijo in se zato tudi opravičijo-navadni smrtniki pa kazensko odgovarjamo......