Slovenija
3061 ogledov

Nočno dogajanje na Krasu. "Idile ni"

Gasilci na Krasu, požar Profimedia
Tudi to noč so imeli gasilci na goriškem Krasu kar nekaj dela, saj so se nenehno prebujala posamezna požarišča.

Posredovati so morali na zahodnem delu med Novo vasjo in Hudim Logom ter na Trstelju, kjer pa se je vse dogajalo znotraj požarišča, je nočno dogajanje opisal nočni vodja intervencije Dani Boltar.

"Na Krasu prave nočne idile še ni bilo. Nenehno se namreč prebujajo posamezna požarišča, a so bili gasilci pripravljeni in so hitro odgovorili," so sporočili iz regijskega štaba za Civilno zaščito.

Sicer pa je bilo ponoči na terenu aktivnih 139 gasilcev iz belokranjske gasilske regije ter v štabnem delu 10 gasilcev iz Gasilske zveze Nova Gorica - Šempeter.

požar Kras Slovenija Slovenija To je gasilski odgovor na zlobne komentarje

Gasilci na Krasu, požar | Avtor: Profimedia Profimedia

Gasilci, ki še naprej bdijo nad tamkajšnjim doslej največjim gozdnim pogoriščem v Sloveniji doslej, si sicer danes obetajo padavin, ki bi dokončno ustavile nevarnost ponovne širitve požara na tem območju. Vremenoslovci jih napovedujejo za vso državo, a kaže, da jih bo najmanj prav na Primorskem.

Preglavice bi lahko povzročal tudi veter spremenljivih smeri, zato bodo gasilci še naprej pripravljeni na vse.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Claudette_Soliz 14:26 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan....glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Amber_Tyers
    Amber_Tyers 09:05 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.comd