Slovenija
10881 ogledov

Brščič o Ušajevi: "Okoli vratu sem si obesil kamen"

vložitev kandidature za volitve poslancev RS v Evropski parlament, Lucija Ušaj, Bernard Brščič, Norma Korošec Saša Despot
Javno obračunavanje med predsednikom stranke DOM Bernardom Brščičem in podpredsednico stranke Lucijo Šikovec Ušaj, oba sta nekdanja sodelavca Janeza Janše, se stopnjuje.

Zaostrilo se je, ko je Šikovec Ušajeva Brščiču očitala, da sodeluje z Janezom Janšo, prikriva svojo ločitev ter hkrati propagira pomen družinskih vrednot ter pritrdila namigom, da sta Brščič in nekdanja članica stranke GOD zdaj članica stranke DOM konservativna Norma Korošec v zunajzakonski ljubezenski zvezi.

Ona razočarana gospodinja, on pri 46 letih živi pri mami

Brščič je nato podpredsednico stranke označil za razočarano gospodinjo, Šikovec Ušajeva pa mu ni ostala dolžna, Brščiču je očitala, da se valja po državnih službah in pri 46. letih še vedno živi pri mami. 

volitve v evropski parlament 2019, Bernard Brščič, Norma Korošec Razpad stranke Slovenija Brščič in Koroščeva v intimni zvezi: "To verjamem, da drži"

"Skuša izvesti uboj moje osebnosti in stranke DOM"

"Priznati moram, da me do danes nihče ni tako osebno ponižal in razvrednotil," je v javnem pismu članom stranke zapisal Brščič in Šikovec Ušajevi očital, da gonjo nadaljuje s pomočjo medijske skupine Martina Odlazka, zlasti tednika Reporter. "S pomočjo novinarja Igorja Kršinarja je skušala izvesti uboj moje osebnosti in stranke DOM. Kakšni so njeni motivi, lahko samo ugibam," pravi Brščič. 

Če bi bilo merilo neprimernosti članstvo v SDS, bi prva morala oditi Ušajeva

"Glavni očitek podpredsednice Lucije Šikovec Ušaj in njenih podpornikov, ki ga lahko zasledite v medijih, je, da je DOM satelit SDS, jaz pa naj bi deloval po navodilih Janeza Janše. Zagotavljam vam, da sem avtonomna oseba in predsednikujem samostojno. Ne prejemam nikakršnih navodil. Od nikogar. Sam, v nasprotju z Lucijo Šikovec Ušaj, ki je še do letošnjega februarja bila članica SDS, nikoli nisem bil član stranke SDS," pravi Brščič in dodaja, da če bi bilo merilo neprimernosti članstvo v SDS, bi bistveno prej kot ostale morali iz stranke odstraniti podpredsednico Lucijo Šikovec Ušaj, ki je, kot poudarja Brščič, še na zadnjih državnozborskih volitvah kandidirala na njeni listi.

Matteo Salvini Zavezništvo desnih populistov Slovenija Brščič predsednik, Šinkovec Ušajeva podpredsednica DOM-a?

"Okoli vratu sem si obesil kamen"

Brščič razlaga, da je Šikovec Ušajevo k sodelovanju pri ustanavljanju stranke povabil kot eno najvidnejših nasprotnic Marakeškega sporazuma in ostrojezično kritičarko naše stvarnosti. "Zdela se mi je primerna sodelavka za tako zahteven projekt, kot je ustanovitev nove stranke. Sam v politiki zelo težko karkoli dosežeš. Že v začetku sem bil deležen, danes ugotavljam, dobronamernih opozoril, da si okoli vratu obešam mlinski kamen."

Ušajeva in Brščič sta za ustanovitev stranke donirala vsak po 11 tisoč evrov, težave v stranki pa so se, kot navaja Brščič, začele že med predvolilno kampanjo za evropske volitve, na katerih je DOM sicer prejel zgolj 1,70 odstotka podpore, zaostrilo pa po volitvah. 

 "Razumeli boste, da s takšnim človekom, kot je Lucija Šikovec Ušaj, ne morem več sodelovati. Vrč je razbit, pametnemu je dovolj." 

"Naivno sem si obetal, da bo po 26. 5. 2019 bolje. Zmota, šlo je iz slabega na slabše. V mesecu juliju 2019 je vrag vzel šalo. Lucija Šikovec Ušaj me je obtožila naslednjega: 1. Da sem prejel dve pisemski ovojnici s 1.000 evri gotovinske donacije DOM, ki naj bi jih pospravil v svoj žep. Za to naj bi obstajale priče. 2. Da stranki sploh nisem nakazal 11.000 evrov donacije. To naj bi si izmislil, ponaredil izpiske A Banke, generalni sekretar Žiga Jereb pa naj bi ponaredil izpiske Gorenjske banke. Vse to naj bi storila z namenom preslepitve in oškodovanja Lucije Šikovec Ušaj. 3. Z generalnim sekretarjem Jerebom naj bi v sostorilstvu ponarejala drugo finančno dokumentacijo. Zaradi vsega tega nama je zagrozila z ovadbo policiji in tožilstvu. Zaradi resnosti obtožb je bil takoj sklican nadzorni odbor DOM, ki je imel 28. 7. 2019 sejo, kjer je preučil finančno dokumentacijo, ki jo je posredoval generalni sekretar Žiga Jereb. Kljub vabilu se Lucija Šikovec Ušaj seje ni udeležila. Nadzorni odbor ni mogel potrditi njenih trditev. Nasprotno," piše Brščič. 

Komentarjev 6
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:31 04.september 2019.

    Ušajeva je veliko bolj verodostojna kot Brščić. Njej ni kaj očitati medtem ko ima brščič veliko malsa na glavi. Z njegovim vodstvom DOM je te stranke konec. Izkazal se je kot velik dvoličnež, ki eno govori, dela pa povsem nekaj ...prikaži večj drugega. Tega pa imam v parlamentarnih strankah že vrh glave dovolj.

  • leonardo 09:00 04.september 2019.

    Hm, takšnim ljudem kot je ta gospa se je pametno izogibati. Kjerkoli se pojavijo samo mešanje dre...

  • Avatar Zala
    Zala 03:32 04.september 2019.

    Joj, joj kakšena mizerija od obeh politikantov. In ne samo teh dveh. Eno na jeziku, drugo v praksi. Kakor župnik s prižnice: "Posušajte kaj vam govorim, ne glejte kaj delam".