Slovenija
26537 ogledov

Brščič in Koroščeva v intimni zvezi: "To verjamem, da drži"

vložitev kandidature za volitve poslancev RS v Evropski parlament, Lucija Ušaj, Bernard Brščič, Norma Korošec
1/5
Saša Despot
Počilo med Ušajevo in Brščičem, vpletena tudi Norma Korošec

Odvetnica in soustanoviteljica stranke Domovinska liga Lucija Šikovec Ušaj se je na Twitterju odzvala na pisanje revije Reporter, ki navaja, da je stranka zaradi spora med Ušajevo in Brščičem tik pred razpadom, ozračje pa naj bi bilo še bolj naelektreno zaradi domnevne intimne zveze med soustanoviteljem stranke Bernardom Brščičem in konservativno aktivistko Normo Korošec, še do nedavna tesno sodelavko Aleša Primca, predsednika stranke Glas za otroke in družine. 

Brščič in Koroščeva v intimni zvezi: "To verjamem, da drži"

Ušajeva je na Twitterju potrdila, da med njo in Brščičem - ona je podpredsednica on pa predsednik stranke - ni več zaupanja. "Tukaj piše, da sta B (Bernard op. a.) in Norma v romantični zvezi. To verjamem, da drži. Da ni povedal, da je razvezan, drži. Da vodijo poti v SDS, drži. Da med nama z BB, ko sem izvedela, kdo upravlja, brez posveta, z denarjem in spletno stranjo, ni več zaupanja, drži," je zapisala Ušajeva, ki je zaradi nesoglasij z Janezom Janšo nedavno izstopila iz stranke SDS. 

Kandidirala za evropska poslanca, nagovarjala volivce SDS

Ustanovitev stranke Domovinska liga DOM tik pred volitvami v Evropski parlament je dvignila precej prahu. Stranko sta ustanovila Bernard Brščič, nekdanji državni sekretar v vladi Janeza Janše in odvetnica Lucija Šikovec Ušaj, nekdanja članica SDS. Brščič in Ušajeva sta znana po po skrajnih izjavah glede migrantov, istospolno usmerjenih ter drugih skupin, ki jih pogosto delita na družbenih omrežjih. Pred volitvami v Evropski parlament se je postavljalo vprašanje v kolikšni meri bo stranka zarezala v volilno telo SDS. DOM je na evropskih volitvah dobil 1,70 odstotka glasov, kar je daleč od praga za vstop v Evropski parlament, vendar pa prehitel SMC.  

Sodelavci niso vedeli za razvezo in zvezo

"Sprta? Ne bi uporabila tega izraza. Slabi odnosi pa vsekakor. Od predsednika stranke pričakuješ, da dela v korist stranke, da ne prikriva informacij in da ni odvisen od tretjih oseb. Žal," štiri mesece po ustanovitvi stranke pravi Ušajeva. Na vprašanje, ali je razlog za spor tudi Brščičeva ločitev in romanca s sodelavko Normo Korošec pa odgovarja: "Ojej, ne, jaz sem za razvezo vedela dosti prej, ostali pa ne in to je brez dvoma slab odnos do sodelavcev, ki potem to slučajno zvedo od drugih. Zaradi tega se ljudje ne sprejo, zaradi neiskrenosti in neresnic pa se poruši zaupanje."

 

 

Komentarjev 20
  • boni 18:23 21.avgust 2019.

    Ok, to razmerje je njuna stvar, ampak ob tem me pa res moti njuno licemerje in vrednostne sodbe drugih... Ta punca je precej odrezava in škodoželjna in še daleč ni brez "greha" in naivna, On pa, če je ločen, je ...prikaži veče bil vsaj toliko načelen, da ne sedi na dveh stolih, čeprav mu z njo ne bo lahko in je vse skupaj vprašanje časa...

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 18:55 20.avgust 2019.

    dva psihopate se porivata pa kaj potem......srčno upam, da ne bosta naredila potomca, ker bi to bila katastrofa......

  • anton40 11:48 20.avgust 2019.

    To parčkanje je povsem nepomembno,ker se v ozadju dogaja čisto nekaj drugega.Upravičeno se sprašujem.Zakaj je Janša aktiviral svojega bivšega sekretarja Brščiča,ki mu je bil vdan vsaj tako,kot Grims in ostala ožja ekipa?Uprizorili so navidezni spor med SDS in satelitom DOM.Naivne ...prikaži več domoljube sta speljala iz dežje pod kap in to z enim samim namenom.Delati zmedo med domoljubi.Večina je tej igri žal nasedla.Načrtno rušenje domoljubja se dogaja odkar je štajerski vojvoda Šiško vstopil v politiko.