Slovenija
84 ogledov

Bunga bunga po slovensko

Suzana Jakšič Barbara Milavec
Politiki. "Niso impotentni, le mediji si glede spolnosti ne upajo dovolj," meni Bojan Požar.

"Politiki v tujini padajo zaradi afer, ki so povezane z denarjem, spolnostjo ali v nebo vpijočimi kršitvami zakonov. Slovenski mediji pa si šele zdaj politikom drznejo očitati nepravilnosti, povezane z denarjem ali zakoni. Dokaz je primerjava aktualne predvolilne kampanje s tisto iz leta 2008, ko je edina velika afera temeljila na tuji televizijski oddaji o Patrii, ne pa na aferah, ki bi jih razkrili slovenski novinarji," ugotavlja Bojan Požar, urednik spletnega portala Požareport.

 

"Bill Clinton, Dominique Strauss-Kahn, Arnold Schwarzenegger, Silvio Berlusconi – o njihovih spolnih škandalih so brez zadržka pisali tudi mediji pri nas. O domači seksualni sceni med politiki pa razen govoric, ki krožijo, ni zapisanega tako rekoč nič. Ali to pomeni, da v Sloveniji v politiki delujejo predvsem impotentneži? Daleč od tega, da so naši politiki impotentni, le glede spolnosti si mediji še vedno ne upajo dovolj. Zdi se, da okoli tega vlada skriti konsenz vodilnih medijskih struktur, je pa tudi dejstvo, da Slovenija še ni doživela medijsko-posteljnih izpovedi raznih ljubic, ljubčkov ali prostitutk, ki potem odnesejo politike," ocenjuje Požar.

"Namesto seksa alkohol"

Pri nas smo pisali le o štirih posteljnih aferah, povezanih s slovenskimi politiki. Svingerska afera Aurelia Jurija, ki mu je preprečila kandidaturo za predsednika SD; ljubica Pavla Ruparja (SDS) – posledično so se razkrile mahinacije z njegovimi stanovanji; Gorazd Perenič, državni sekretar na ministrstvu za javno upravo, je odstopil po medijskem razkritju erotičnega tepežkanja tajnice; lani je v medije prišla informacija o domnevnem razmerju predsednika države Danila Türka in doktorice mednarodnega prava Vasilke Sancin.

"Zagotovo smo seksualno zavrti; če bi bilo drugače, bi bila naša država bolj sproščena. Morda se zato nekateri politiki, tudi poslanke in poslanci (našteje konkretna imena), zatekajo k alkoholu," pa razmišlja Luka Juri.

"Berlusconijevo razvratno življenje in njegove bunga bunga zabave niso nikoli vplivali na to, da ga ljudje ne bi volili. Ker poznam veliko italijanskih podjetnikov, sem takoj, ko je napovedal zvišanje nekaterih davkov, vedel, da je z njim konec,"
pa komentira koprski župan Boris Popovič, ki je bil tudi sam tarča obtožb, da so njegovi domnevni skoki čez plot v Italiji obrodili sadove v podobi nezakonskega otroka; to je javno zanikal, češ da gre za podtikanja, ki so jih sproducirali njegovi politični nasprotniki. "Sicer pa ne vem, ali menite, da nekdo slabše vodi državo, podjetje ali lokalno skupnost, če je seksualno aktiven in ni impotenten; tudi jaz nisem," smeje poudarja Popovič.

Komentarjev 13
  • jožateboža 13:12 02.december 2011.

    Glede na oceno poznavalke Suzane, bo potrebno voliti stranke glede na njihove spolne afere, ker druge stvari dandanes tako več niso pomembne, hvala bogu, da obstajajo še take "super tete", ki nam bodo pokazale pravo pot.

  • jožateboža 13:05 02.december 2011.

    Da te potolažim, seveda se motiš, saj sem prepričan desničar na teh volitvah in tudi sicer.Kar se tiče pa grobjana, pa mi lahko verjameš da znam zelo nežno poskrbeti za tiste, ki si nežnosti želijo, na kar nakazuje tudi ...prikaži več moj nik. To kar je včlanku pa je seveda non sens in če tega ne razumeš te bi morda spomnil na pregovor "le čevlje sodi naj kopitar" lep dan tudi tebi in veliko nežnosti v prihodnjem letu ti želim.

  • Žurnalček 11:30 02.december 2011.

    Tud jaz sem si takoj rekel , kdo je pa ta koza in kaj ima in zakaj ona ocenjevati. Njen nivo smo videl in to zadostuje. Sramota za Žurnal , da se takšni sramotni članki sploh pojavljajo.