Slovenija
10 ogledov

Čakajo na zeleno luč

Gradnja mostu, ki je uničen predvsem zaradi težkih tovornjakov, naj bi stekla v Žurnal24 main
Občina ga bo začela graditi, ko bo DRSC začela obnavljati cesto.
Dokumentacija
50. V osnutku občinskega proračuna za leto 2011 je namenjenih 50 tisočakov za izdelavo projektne dokumentacije za pločnik in drugo spremljajočo dokumentacijo.

Krajani Dolenje Nemške vasi se jezijo, ker še vedno ni zgrajen pločnik od trgovine v njihovi vasi do železniške postaje na Gorenjih Ponikvah. Najbolj ogroženi so otroci, ki po tej cesti vsak dan hodijo v šolo, so prepričani. “Z lastniki zemljišč so v glavnem že pripravljene pogodbe, gre za samo 280 kvadratnih metrov zasebnih zemljišč, vsa preostala zemljišča so javno dobro,” je pojasnil podžupan Jože Povšič. Čeprav je idejni projekt izdelan, pa ga občina ne more začeti, ker bi radi na Direkciji RS za ceste (DRSC) hkrati obnovili cesto na tem odseku ter z nekoliko spremenjeno traso in nivojem ceste izboljšali prometno varnost, je izpostavil. Zdaj je projekt po dogovoru z DRSC absolutna prioriteta v Občini Trebnje, zato se nameravajo v kratkem sestati, da uskladijo vsa odprta vprašanja in podpišejo listino, s katero bo DRSC prioritetno zahtevala državna sredstva za projekt, je dodal.

Prva faza

V prvi fazi nameravajo zgraditi pločnik le do mostu čez Temenico. “Dokler DRSC ne bo zgradila novega, širšega mostu, je prek tega starega in preozkega nemogoče zgraditi pločnik,” je pojasnil podžupan. Javni razpis za izbiro izvajalca za izdelavo projektne dokumentacije za novi most je DRSC izvedla decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.