Slovenija
128 ogledov

Čakajo že tri leta

Anica Marinčič Živa Zakšek
Vrtec Deteljica. Do septembra morajo zamenjati talne obloge, Občina Trebnje pa ne ukrepa.

Zdravstveni inšpektorat ministrstva za zdravje je konec maja izdal odločbo, s katero zavezuje Osnovno šolo Mirna, da v Vrtcu Deteljica v štirih skupinah zamenja talne obloge. Rok za izvršitev teh določil je 1. september, na Občini Trebnje pa ne ukrepajo, je povedala ravnateljica Anica Marinčič.

Poškodovana tla

“Pri nadzoru nad higienskimi in tehničnimi pogoji je bilo v igralnicah za otroke v skupinah Zajčki, Ježki, Pikapolonice in Ribice ugotovljeno, da so tla poškodovana, med posameznimi nizi lamelnega parketa zevajo večmilimetrske razpoke, kar onemogoča učinkovito mokro čiščenje in po potrebi tudi razkuževanje vrhnjih talnih oblog,” je v odločbi zapisala inšpektorica Irena Križman Jerlah.

Kot je povedala Marinčičeva, so Občino Trebnje za menjavo poda v igralnicah prosili že pred tremi leti, a sredstev niso dobili. Tri dni po izdani odločbi zdravstvenega inšpektorata je Marinčičeva dostavila kopijo odločbe na Občino Trebnje, a do danes odgovora, ali bodo zagotovili potrebna sredstva v višini do 12 tisočakov, ni dobila. “To ni tako veliko za lastnika objekta, ki je zdaj še Občina Trebnje,” je izpostavila in dodala, da so v preteklosti obnavljali po načrtu, zadnja tri leta pa so bili postavljeni na stranski tir. “Zdaj se je to jasno pokazalo,” je pristavila.

Ni se oglasil

Ali bodo zagotovili sredstva za menjavo talnih oblog, smo želeli vprašati trebanjskega podžupana Silvestra Prparja, ki mu je župan Alojzij Kastelic med svojim dopustom predal svoja pooblastila, a je telefon zvonil v prazno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.