Slovenija
6353 ogledov

Janša z večjo podporo kot Šarec in Židan skupaj

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Kdo je v javnomnenjski podpori največ, kdo najmanj pridobil?

Za Slovenijo bi bilo najbolje, da novoizvoljeni predsednik vlade Marjan Šarec čim prej oblikuje manjšinsko vlado, meni večina v javnomnenjski raziskavi Vox populi, ki jo za Dnevnik in RTV Slovenija pripravlja Ninamedia. Če bi bile volitve danes, bi s 24 odstotki podpore zmagala SDS. V primerjavi z julijsko anketo pa je podpora najbolj padla SMC.

Na drugem mestu SDS sledita SD in LMŠ z 10,1 odstotka podpore. Levico bi podprlo 6,8 odstotka vprašanih, NSi 4,8 odstotka, DeSUS pa 3,2 odstotka. Stranko odhajajočega premierja Mira Cerarja bi podprlo 3,1 odstotka anketirancev, sledi SNS z 2,3 odstotku podpore. Na zadnjem mestu se je z 1,7 odstotka podpore znašla SAB.

Janez Janša Prvi odziv Slovenija To o izvolitvi Šarca pravi Janša seja DZ Skrivnostni glas Slovenija "Očitno mi nekdo želi, da se mučim naprej"

Podpora je v primerjavi z julijsko anketo zrasla SD, in sicer za 1,3 odstotne točke, ter DeSUS in SNS za 0,1 odstotne točke. Podpora NSi v zadnjih dveh mesecih ostaja ista, ostalim parlamentarnim stranka pa je podpora padla, je še pokazala avgustovska anketa. Od julijske ankete je SMC izgubila 5,8 odstotne točke.

Četrtina jih meni, da vlada dela dobro

Da vlada dela uspešno, je tokrat ocenilo 26,5 odstotka anketirancev. To je dobre štiri odstotne točke manj kot prejšnji mesec. 68,6 odstotka vprašanih ocenjuje delo vlade kot neuspešno.

Soočenje predsednikov strank na TV Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vlada naj se oblikuje čimprej

Sodelujoče v anketi so vprašali tudi, ali bi bilo za Slovenijo bolje čimprejšnje oblikovanje vlade Marjana Šarca, čeprav manjšinske, ali nove predčasne volitve. Slednja možnosti se zdi boljša 33,1 odstotku vprašanih, 51,4 odstotka pa meni, da bi bilo najbolje takojšnje oblikovanje vlade.

Na vrhu lestvice politikov ostaja predsednik republike Borut Pahor. Sledita evropska komisarka Violeta Bulc in poslanec Milan Brglez. Na četrto mesto se je povzpela evropska poslanka Tanja Fajon. V prvi deseterici so še poslanka NSi Ljudmila Novak, predsednik NSi in DZ Matej Tonin, novoizvoljeni predsednik vlade in prvak LMŠ Marjan Šarec, predsednica SAB Alenka Bratušek ter predsednika SD in SMC Dejan Židan in Miro Cerar.

Telefonsko javnomnenjsko raziskavo Vox populi je za Dnevnik in RTVS med 13. in 15. avgustom na vzorcu 700 oseb opravila agencija Ninamedia.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
 • dragec 19:53 21.avgust 2018.

  kako slovenci imajo radi šiptarje

 • Avatar Leon
  Leon 20:20 20.avgust 2018.

  Slovenke in Slovenci podpišite https://www.pravapeticija.com/zahtevamo_ukinitev_15240_letne_prisilne_rtv_lanarine_-_rtv_pr

 • Stephanie_Morton 15:24 20.avgust 2018.

  Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo plačilo znašalo 31925 $, ki je samo nekaj ur delal0 naa prenosnem računalniku. poglejte to spletno mesto ... ..... ❥❥❥ ...prikaži več❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Internet43.Com