Slovenija
14 ogledov

Cerar okrcal koalicijske kolege

državni zbor Anže Petkovšek
Cerar prepričan, da zmore sam poiskati kandidata za ministra. Pravi, da vlada deluje povsem normalno, prav tako gospodarsko ministrstvo, ki še naprej ostaja brez šefa.

Premier Miro Cerar je danes za STA  dejal, da ga je nenadno poslabšanje zdravstvenega stanja kandidata za gospodarskega ministra Gojka Koprivca presenetilo. Ker so v ponedeljek umaknili njegovo kandidaturo, tako znova išče primerno osebo in kot pravi, pri tem ne potrebuje pomoči.   V SD in DeSUS so Cerarju namreč ponudili pomoč pri iskanju kandidata.

Danes je ocenil, da se zgodba okoli tega zelo prenapihuje. "Gre za vse izjave, žal tudi nekaterih koalicijskih članov, ki želijo to prikazati kot nekakšen nenormalen položaj," je pojasnil. Vodja poslancev SD Matjaž Han je včeraj namreč dejal, da nekatere stvari v koaliciji ne delujejo.

A je po Cerarjevih besedah nasprotno. Poudaril je, da vlada deluje povsem normalno - tudi ministrstvo za gospodarstvo - in pri delu ni zastojev. Pri kritikah iz koalicije pa da gre za "iskanje političnega prestiža"

Gospodarsko ministrstvo začasno sicer vodi finančni minister Dušan Mramor.

Komentarjev 3
  • ennanova 09:18 20.november 2014.

    Človeštvo med prepovedjo malikovanja in zapovedjo ljubezni, Jeremija Grand Živimo v času, ki je poln protislovij. Že iz pradavnine imamo izročila, ki so se vsa pretekla stoletja dopolnjevala z idejami, izumi in mišljenjem ljudi, ki so stremeli k razumevanju ...prikaži več sveta, kozmosa in svojega življenja.Človek je že nekdaj dobil navodila, kaj naj dela in kako živi. Vendar človek tega …http://za-misli.si/kolumne/ostali-avtorji/1970-clovestvo-med-prepovedjo-malikovanja-in-zapovedjo-ljubezni-jeremija-grand

  • maresem 07:14 20.november 2014.

    Pri nas itak vse deluje normalno. Še najbolj pa zategovanje pasu. Ko se bo dvignila pokrovka, ga ne bo takega, ki bi ga lahko spet pokril nazaj. Tudi MC ne.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 21:44 19.november 2014.

    Janeza Levca pa je kar nekaj politikov obiskovalo.