Slovenija
81502 ogledov

Čez 14 dni začne pri nas delovati nov mobilni operater

Dekle hodi po ulici in gleda mobilni telefon Profimedia
V Sloveniji bo 20. februarja začel delovati nov, popolnoma digitalen ponudnik mobilne telefonije re:do, kaže napovednik, ki smo ga danes prejeli v uredništvu.

Kakšni bodo paketi in cene, še ni znano, saj bodo novosti predstavili šele na novinarski konferenci ob začetku delovanja. Obljubljajo pa, da bodo registrirani člani skupnosti re:do lahko že jutri naložili aplikacijo in 14 dni brezplačno preizkusno uporabljali storitev. Vpišete se lahko tukaj.

Iz spletne strani je mogoče sklepati, da je za novim ponudnikom A1, kjer pa podrobnejših informacij še ne želijo dati. Iz napovedi, da bo re:do popolnoma digitalen ponudnik mobilne telefonije, lahko sklepamo, da ga, čeprav gre za blagovno znamko A1, prodajna mesta A1 ne bodo tržila in da ne bo imel centra za pomoč uporabnikom.

To bo nekoliko podobno bankam brez poslovnih enot, na primer N26 ali Revolutu. Ali bo možno dobiti fizično sim kartico ali bodo uporabniki postali le tisti s telefonom, ki podpira esim, še ni znano. Po zadnjih informacijah bo mogoče dobiti tudi fizično kartico sim. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • robi2107 01:21 07.februar 2023.

    Nič pametnega ne najdem na netu o tem operaterju. Na njihovi spletni strani namesto revantnih inf najdem kup flanca in mlatenja prazne slame: "Pridruži se nam in počekiraj izkušnje, ki jih bodo v ekskluzivnih podcastih s Fejmiči delili re:do ambasadorji...." ...prikaži več Blablabla. Tako odbijajoče, da že iz inata ne bi hotel imeti posla z njimi. Sploh pa: s tega trga so se operaterji že tudi umikali. Se še kdo spomni Vege?

  • lojs 23:45 06.februar 2023.

    me zanima, kdaj bomo mi postali digitalni ... vsaka a/v naprava ima d/a konverter, sicer ne bi nič sli šlišali ali videli

  • softundsicher 19:25 06.februar 2023.

    Kakšna bo razlika med tem novim ponudnikom in bobom? Oba nimata poslovalnic. Oba digitalna. Oba uporabljata omrežje A1.