Slovenija
16655 ogledov

Čez teden še toplo, nato pa ...

Jesenski dež
Vremenoslovci za teden, ki je pred nami še napovedujejo toplo vreme. Sprememba je na vidiku že v soboto.

V današnji nedelji temperature dosegajo od 23 do 26 stopinj Celzija, na Primorskem tudi do 29. "Tudi jutri bo vztrajalo sončno vreme, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne v gorskem svetu ni izključena kakšna ploha," svarijo na Arsu in dodajajo, da bodo najnižje jutranje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dneve od 24 do 29 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo še naprej večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne je zlasti v sredo možna kakšna ploha ali nevihta. Še nekoliko topleje bo.

Napoved od 20. do 25. septembra

"V četrtek bo nad večjim delom Evrope še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Od petka do nedelje se nakazuje možnost prodora višinskega vala hladnega zraka, ki bo vsaj deloma vplivalo na vreme pri nas. Od ponedeljka naprej bomo najverjetneje pod vplivom visokega zračnega tlaka, katerega središče bo nad zahodno Evropo," vremensko sliko pojasnjujejo vremenarji na Arsu.

Po njihovih napovedi bo v četrtek in petek še večinoma sončno z jutranjo meglo po nižinah. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Še bo zelo toplo za ta čas, najvišje dnevne temperature bodo okoli 28 stopinj Celzija.

"Predvsem v soboto se bo verjetnost za padavine in ohladitev povečala," napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.