Slovenija
3762 ogledov

Čistilka našla prisluškovalno napravo "Kanglerjevega" policista

Policija uniforma policist Saša Despot
Policist in dobri znanec sekretarja na notranjem ministrstvu Franca Kanglerja je imel v prostorih policije prisluškovalno napravo. Odkrila jo je čistilka.

Specializirano državno tožilstvo je uvedlo preiskavo zoper policista in nekdanjega kriminalista Zorana Šariča, je poročal Pop TV. Šarič je avtor biografije Županov boj, ki opisuje nekdanjega mariborskega župana in zdajšnjega državnega sekretarja MNZ Franca Kanglerja.

Šarič je trenutno zaposlen v mariborskem OKC, jeseni bi se moral upokojiti. A po poročanju omenjene televizije je pred dnevi čistilka med svojim delom pod njegovo mizo našla sumljivo napravo in o njej takoj obvestila nadrejene. V prostorih policije je tako kot v prostorih ostalih uradnih organov namreč strogo prepovedana nepooblaščena uporaba naprav, ki omogočajo prisluškovanje.

Specializirano državno tožilstvo oziroma njen posebni oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb, je po informacijah Pop TV že uvedel preiskavo, v petek so pri Šariču opravili tudi hišno preiskavo. 

Šarič je za televizijo priznal, da je imel v službi napravo, a da sploh ne gre za prisluškovalno napravo, temveč le za GPS lokator, ki ga je prinesel s seboj, da bi ga pokazal enemu od sodelavcev. Dejal je, da ima doma še dve taki napravi, eno v avtu iz strahu, da bi mu ga ukradli.

Naprava pa ni namenjena le lociranju prek GPS signala, temveč je mogoče na daljavo tudi sprožiti snemanje pogovora, so poročali pri Pop TV. Da ni imel namena prisluškovati sodelavcem, naj bi dokazovala neaktivna SIM kartica, na drugi strani trdi Šarič.

Franc Kangler Slovenija Ustavno sodišče ustavilo parlamentarno preiskavo v zadevi Kangler

Kangler zavrača namige

Državni sekretar Franc Kangler je zavrnil kakršnakoli namigovanja, da je naročil Šariču prisluškovanje mariborskim policistom. Šarič sicer že piše drugi del biografije o nekdanjem mariborskem županu, ki se je v preteklosti znašel sredi številnih kriminalističnih preiskav in zanj sicer ugodno rešenih sodnih postopkov. Šarič je v povezavi s Kanglerjem tudi pričal na zasedanju posebne parlamentarne preiskovalne komisije pod vodstvom takratnega poslanca SDS Žana Mahniča, zdajšnjega državnega sekretarja v kabinetu premierja Janeza Janše. Kaj je povedal preiskovalcem, uradno ni znano, saj je Šarič zahteval, da je zaslišanje zaprto za javnost.

Kangler je povedal še, da ga je Šarič minule dni sam poklical in mu povedal, da so pri njem v službi našli omenjeno napravo. 

Alkotest Ozadje Avto Kako "nabit" je bil v resnici sekretar Breznik

Kangler je trenutno edini državni sekretar notranjega ministra Aleša Hojsa, potem ko je ta pred dnevi sprejel odstop Franca Breznika. Breznik se vrača v DZ kot poslanec SDS, potem ko ga je policijska kontrola ustavila in ugotovila, da je za volan sedel močno pijan. Breznik pa ne namerava odstopiti kot poslanec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 12:27 28.april 2020.

    Kaj pa beli prah ,ki ga je našla čistilka pod mizo ? Kam je izginil ?

  • SonnyBlack 09:32 28.april 2020.

    star pregovor pravi...svoje sovraznike najdes med ljudmi s katerimi si si dober...z lahkoto pozabis...s tezavo oprostis... gospoda Sarica,pobrezanarja starega...poznam osebno...vcasih je bil vredu mozakar...dandanes je pokvarjen do konca...😊

  • tudbognasvečnereši 09:20 28.april 2020.

    Anekdota: Plavolasi komunajzarki je v deročo vodo padla 2 l. stara hčerka. Janša se nemudoma vrže v v odo in reši deklico. EPILOG: Na RTV SLO ,POP TV itd, Janšo obtožijo , pedofilije, nasilja nad otrokom, povzročanje otroku psihične travme, ...prikaži več očitajo mu da je na črno opravljal delo reševalca iz vode, itd....