Slovenija
8446 ogledov

Težave z aplikacijo, to sporoča Civilna zaščita

poplave razdejanje po poplavah Raduha Profimedia
Civilna zaščita poudarja, da jih morate obvestiti, če preko aplikacije Poplave 2023 ne dobite odgovora.

Preko aplikacije Poplave 2023 je pripravljenost pomagati izrazilo že skoraj 30.000 ljudi, se pa na terenu pojavljajo težave pri uporabi aplikacije, je poročala Televizija Slovenija. Sandi Curk s Civilne zaščite prebivalce, ki so pomoč ponudili in niso prijeli odgovora, poziva, da jim to sporočijo.

Na Goriškem so po poročanju televizije opozorili, da mnogo prostovoljcev, ki so svojo pomoč ponudili preko aplikacije Poplave 2023, ni dobilo odgovora. Curk je poudaril, da so lokalni štabi civilne zaščite preobremenjeni in zagotovil, da zahtevke, ki jih prejmejo, še isti dan obdelajo. Poudaril je še, da imajo trenutno vse zahtevke obdelane in pozval vse, ki odgovora niso prejeli, da to sporočijo republiškemu štabu civilne zaščite.

Vse skupine, ki so na določenem območju že dogovorjene za pomoč s civilno zaščito, poziva, da jim to sporočijo in za njih bodo izdali delovni nalog v najkrajšem možnem času. "To običajno, ko dobimo ta podatek, traja približno 15 do 45 minut," je še poudaril Curk.

Povedal je še, da so za lažjo uporabo aplikacije izdelali video z navodili, kako se prijaviti v sistem.

Vse, ki se bodo na dan solidarnosti odpravili na pomoč prizadetim v poplavah, civilna zaščita še vedno poziva, naj to storijo organizirano, prek prijave na aplikacijo Poplave 2023. Civilna zaščita se namreč boji pretiranega navala ljudi na območja, kjer gibanje še ni povsem varno. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je podpisal uredbo, s katero so določili območja, ki so nevarna zaradi terena samega in intervencij. Na teh območjih bo od sobote naprej gibanje omejeno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 11:09 12.avgust 2023.

    Velika večina bi šla tja zjala past,ker jim je doma dolgcajt

  • Plavi-mil 08:01 12.avgust 2023.

    Ej informacijska cenzorka. A NI TO ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV? kaj nisi zganjala celega hudiča ob aplikaciji OSTANI ZDRAV, kako si kokodakala takrat, celo prepovedala si aplikacijo, danes je pa vse OK, ko se zbira osebne podatke, "tej vladi ne verjamem ...prikaži več nič" po Mesečevo ali kako je že dejala šivilja, "da me bo notr, minister spremljal" zdaj bo pa lahko spremljal vse vas , kateri dajete OSEBNE PODATKE, levičarji ne morete iz svoje kože, vedno dvojna merila.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:57 12.avgust 2023.

    Bolje, da predstavniki civilne zaščite "ročno" preverjajo prostovoljce....Veliko je takšnih, ki bi v senci lopate šli past zijala in na malico, ter "ta kratkega"..Pa seveda selfije nabijat..Vsem ostalim pohvalo za pripravljenost pomagati, a pazite, da ne pohodite kakšnega Borčija...