Slovenija
2175 ogledov

Covid-19 na novo tudi v radovljiškem domu starostnikov

Hojca voziček star starostnik upokojenec upokojenci starostniki Profimedia Nekateri, ki so preboleli covid-19, so manj pokretni. Fotografija je simbolična.
V radovljiškem domu starostnikov so v soboto potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom.

Okužbo so odkrili pri stanovalki doma, ki je že na zdravljenju v bolnišnici na Golniku. Po potrditvi okužbe so testirali tudi sostanovalke okužene in vse zaposlene v domu. Vsi testi pa so negativni, so danes objavili na spletni strani Občine Radovljica.

Rezultati odvzetih brisov v Domu dr. Janka Benedika Radovljica bodo podlaga za odločitev zgornjegorenjske koordinacije za izvajanje zdravstvene dejavnosti v socialno varstvenih domovih v povezavi z zajezitvijo in obvladovanjem epidemije covida-19 glede nadaljnjih ukrepov v domu za preprečitev širjenja okužb.

Covid-19 | Avtor:

Delitev na zdrave, okužene in tiste s sumom na okužbo

V domu so sicer pripravljeni, da začnejo delo v conah, z delitvijo na zdrave, okužene in na tiste, pri katerih obstaja sum na okužbo. Zabojnika, ki ju je radovljiška občina skupaj z občinskim štabom civilne zaščite v tem tednu postavila pred domom, bosta služila kot filter za cono s sumom na okužbo z novim koronavirusom in cono z okužbo.

V ljutomerskem domu za starejše občane, ki je eno od največjih žarišč okužbe z novim koronavirusom, pa so v soboto vzeli 19 brisov, en stanovalec je bil pozitiven na novi koronavirus. Skupno je tam torej zbolelo 120 oseb, od tega 86 stanovalcev in 34 zaposlenih.

Doslej je ozdravelo 47 oseb, in sicer 30 stanovalcev ter 17 zaposlenih.
 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:45 26.april 2020.

    Problem umrljivosti starejših za COVID19 ni bolezen ampak skrb za starostniki .Kje živijo ,kako skrbijo za njih in kvaliteta življenja so največja težava povsod po svetu in tudi pri nas . ZUJF je prinesel smrt mnogim starostnikom ,vendar tega nihče ...prikaži veče nikoli ni omenjal . Nihče se ne želi ukvarjati z ljudmi ,ki so v breme družbe . SRAMOTA .