Slovenija
181 ogledov

Covid-19 tako vpliva na delo našega DZ

Državni zbor parlament Profimedia
Da bodo lahko zagotovili sodelovanje poslancev na daljavo, prestavili sejo, na kateri bo DZ odločal o delu notranjega ministra.

Izredna seja, na kateri bo DZ odločal o delu in odgovornosti notranjega ministra Aleša Hojsa, bo predvidoma v petek, 18. septembra, so potrdili v kabinetu predsednika DZ. O datumu seje bo sicer jutri dokončno odločil kolegij predsednika. 

Sodelovanje poslancev v karanteni

Vodje poslanskih skupin in predsednik DZ Igor Zorčič so se namreč po pojavu primera okužbe s covidom-19 v DZ, po katerem je nekaj poslancev LMŠ v karanteni oz. samoizolaciji, posvetovali glede izvedbe izredne seje, na kateri bodo na zahtevo štirih opozicijskih strank odločali o delu in odgovornosti ministra Hojsa.

V LMŠ so namreč v torek, ko so javnost obvestili o okužbi strokovne sodelavke poslanske skupine, izrazili pričakovanje, da bo manjkajočim poslancem v skladu z novimi rešitvami v poslovniku DZ omogočeno glasovanje na daljavo.

Izredna seja za interpelacijo je bila glede na predlog dnevnega reda kolegija DZ sprva predvidena za ponedeljek, 14. septembra, a so se zdaj dogovorili, da bo nekaj dni pozneje, da zagotovijo vse tehnične pogoje za sodelovanje poslancev na seji na daljavo.

Sedež LMŠ Okužbe v DZ Slovenija Štirje poslanci v karanteno, to so podrobnosti. Izdali 13 karantenskih odločb. nova vlada RS Aleš Hojs Slovenija Janša spregovoril o ministru Hojsu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.