Slovenija
5859 ogledov

Štirje poslanci v karanteno, to so podrobnosti. Izdali 13 karantenskih odločb.

Sedež LMŠ Anže Petkovšek
Po zadnjih podatkih s strani stranke LMŠ so morali štirje poslanci v karanteno.

V poslanski skupini stranke LMŠ so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Podatki o izdanih odločbah so se tekom popoldneva spremenili, saj so v stranki informacije še zbirali. V prvi izjavi je vodja poslancev Brane Golubović namreč dejal, da je bila karantena odrejena petim poslancem LMŠ in osmim strokovnim sodelavcem poslanske skupine. Po zadnjih informacijah Marjana Šarca pa štirim poslancem in osmim strokovnim sodelavcem.

Po neuradnih informacijah STA so karantenske odločbe dobili poslanci Jerca Korče, Igor Peček, Andreja Zabret in Jože Lenart, priporočila pa Aljaž Kovačič in Edvard Paulič.

Gre za prve primere odrejenih karanten med poslanci DZ, predsednik LMŠ, tudi sam poslanec, pa zaradi tega večjih težav pri delu poslanske skupine LMŠ ne pričakuje. Poslanci in strokovni sodelavci, ki imajo odrejene karantene in izdana priporočila NIJZ, bodo po njegovih besedah delali od doma, tako da bo delo "čim manj, kolikor je to možno, okrnjeno".

prvi dan šole Covid-19 Slovenija Do konca meseca že pouk na daljavo? To pravi ministrstvo!

Marjan Šarec in Brane Golubović | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ne le v DZ, kjer je bil zaradi nastalih razmer ob epidemiji novega koronavirusa spremenjen poslovnik, tudi v stranki LMŠ so se po Šarčevih besedah pripravljali na situacije, kot je današnja. O tem so se večkrat pogovarjali, je dejal in ocenil, da zadeve tečejo tako, kot tudi priporoča NIJZ.

Marjan Šarec in Brane Golubović Koronavirus Slovenija Potrdili okužbo s covid-19, pet poslancev v karanteno

Okužba je bila potrjena v ponedeljek zvečer, NIJZ je poslanke in poslance obvestil danes po 12. uri. 

Glasovanje o interpelaciji

Trenutno je, kot je dejal Šarec, najbolj aktualna ponedeljkova interpelacija zoper notranjega ministra Aleša Hojsa. Poslovnik omogoča, da poslanci glasujejo na daljavo, Šarec pa upa, da bo poslancem omogočena tudi razprava na daljavo.

"Glede na to, da je virus prisoten in da smo takšno situacijo slej ali prej pričakovali, pričakujem, da bo to tako in da ne bo vplivalo na samo glasovanje o interpelaciji," je dejal Šarec.

Covid-19 Slovenija Znani podatki o novih okužbah: Število se še vedno ne umirja

Predsednik DZ Igor Zorčič je že sporočil, da bo v petek na seji kolegija vodjem poslanskih skupin predlagal, da prihajajočo izredno sejo DZ, na kateri naj bi obravnavali interpelacijo Hojsa, izpeljejo po novih poslovniških določilih in manjkajočim poslancem omogočijo glasovanje na daljavo."Prizadeval si bom, da poskušamo izredno sejo izpeljati na način, da ne bo kakorkoli osiromašena zaradi te okužbe, ki jo obžalujem," je dejal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 49
  • mirror 19:12 09.september 2020.

    Morali bi preveriti opravilno sposobnost poslancev LMŠ v karanteni. Karantena je plačan bolniški stalež. V tem času ne smeš delati. To pomeni, da tudi ne smejo glasovati.

  • Avatar Kanentenna
    Kanentenna 01:08 09.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:24 08.september 2020.

    To je milo rečeno smešno!! Novinarji se na vse pretege trudijo,da bi slikali člane vlade brez mask in pretesno skupaj!? Sedaj pa so v karanteni poslanci LMŠ ali se niso držali pravil?? Seveda njih novinarji ne preganjajo ne slikajo brez ...prikaži več mask zato,ker pripadajo levici so nedotakljivi in ni nič narobe,če se ne držijo pravil!! Tako demokratično novinarstvo imamo žaol!!