Slovenija
4025 ogledov

Covid-19: Takšni so zadnji podatki

covid-19 Ljubljana Slovenija Profimedia
Razmere pri nas so še naprej ugodne, a se padec števila novih potrjenih primerov upočasnjuje.

Podatek o številu dnevno izdanih TAN kod je običajno dober pokazatelj tega, kakšno bo novo število potrjenih okužb v posameznem dnevu. Po javno dostopnih podatkih je bilo v soboto izdanih 742 TAN kod, kar je 68 kod manj kot prejšnjo soboto.

Pričakujemo lahko, da se bo število novih potrjenih primerov gibalo med 700 in 800, kar bo podobno kot je bilo prejšnjo soboto. V zadnjem obdobju smo beležili manjše padce števila novih potrjenih primerov na tedenski ravni. Najmanjši padec v zadnjem tednu je bil v četrtek, ko je bilo v primerjavi s prejšnjim četrtkom le za nekaj več kot tri odstotke manj potrjenih okužb.

Epidemija se je pri nas v zadnjem obdobju sicer začela umirjati, a ni znano, kaj bodo za epidemiološko sliko pomenili potrjeni primeri različice omikron. V nekaterih evropskih državah se razmere hitro poslabšujejo, zato so se že odločili zaostriti nekatere ukrepe. Najostreje so se odzvali na Nizozemskem, kjer so se odločili za zaprtje države do 14. januarja. Številke so močno poskočile tudi v Veliki Britaniji, kjer naj bi tudi že razmišljali o dodatnem zaostrovanju ukrepov.

V Sloveniji pristojni v teh dneh še dodatno spodbujajo k cepljenju. Do četrtka bodo tako po vsej državi potekali cepilni dnevi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 10
  • Pišmevuh 09:42 19.december 2021.

    Dva dni nazaj, na UKC Maribor dva pacienta na kovidnem oddelku. Šivi pokajo. Obiski v bolnicah niso dovoljeni, da se ne vidi, da so prazne. Verjetno bo največji problem rešit se glodalcev, ki se bojo naselili v prazne oddelke.

  • Lynn_Smith 09:24 19.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Pišmevuh 09:04 19.december 2021.

    Svoboda kot smo jo poznali je izgubljena. Smešno je da smo necepljeni označeni za FB doktorje. FB uporablja cca 3mrd. ljudi, bambusari brez elektrike ravno ne. Med temi ljudmi so tudi strokovnjaki. V kolikor pa so vsi uporabniki FB debili, ...prikaži več pa preverite koliko članov SDS uporablja FB, da vidite kdo vam vlada.