Slovenija
22 ogledov

Črevesna okužba na Interni kliniki

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na Kliničnem oddelku za žilne bolezni Interne klinike se je pojavilo večje število bolnikov z akutno črevesno okužbo. Obiski in sprejemi začasno prepovedani.

Službo za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so v torek iz Kliničnega oddelka za žilne bolezni Interne klinike obvestili o pojavu večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo na njihovem oddelku, so v sporočilu za javnost zapisali v UKC Ljubljana.

Akutno okužbo črevesja je na oddelku za žilne bolezni dobilo 27 odstotkov vseh bolnikov. Med 56 bolniki je tako z omenjeno okužbo okuženih 15 bolnikov in ena zaposlena oseba.

Kot so zapisali v UKC Ljubljana, so klinični oddelek za žilne bolezni Interne klinike začasno zaprli za nove sprejeme bolnikov. Odpustili pa bodo tudi vse bolnike, ki ne potrebujejo akutne bolnišnične obravnave.

Po besedah svetovalke službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Tatjane Mrvič bo na omenjenem oddelku do nadaljnjega treba strogo upoštevati ukrep prepovedi sprejemov. Le na ta način bodo uspeli epidemijo omejiti v doglednem času, je še povedala Mrvičeva.

Od danes naprej pa so na omenjenem oddelku tudi prepovedani obiski, so še zapisali v UKC Ljubljana. Več o zaprtju omenjenega oddelka bo Mrvičeva povedala v izjavi za javnost ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.