Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

15-letnik moril za brezplačni zajtrk

Policija, Avstralija, EPA
Najstnik Joshua Davis iz Južnega Walesa, ki so mu nadeli vzdevek "Psiho", je kriv brutalnega umora svojega nekdanjega dekleta, ki jo je ubil za brezplačni zajtrk. Po dejanju se je smejal in si na televiziji ogledal krvavi triler.

Joshua Davis je bil v času krutega zločina star komaj 15 let, nekdanje dekle, 15-letno Rebecco Aylward, pa je v svoj domači kraj zvabil pod pretvezo, da jo ima rad in da si želi, da bi bila spet par.

SMS dopisovanja o umoru

Tekstovna sporočila preko mobilnega telefona, ki sta si jih pred umorom pošiljala Joshua in njegov prijatelj, so bila zadosten razlog, da porota pri odločitvi ni imela nobenih pomislekov, poroča The Sun.

V enem od sporočil je Joshua, ki je pred časom dopolnil 16 let, prijatelja vprašal: "Kaj bi storil, če bi jo dejansko ubil?" Prijatelj mu je odgovoril: "Oh, plačal bi ti zajtrk." Kasneje mu je prijatelj poslal še eno sporočilo:"Hočem vse podrobnosti, ti sadistična baraba."

Davljenje ni uspelo, zato je pograbil kamen

Rebecco so našli v gozdu, blizu morilčevega doma. Nanjo se je spravil s kamnom, velikim kot žoga za ragbi, po umoru pa prijateljem vzklikal: "Skušal sem jo zadaviti. Vpila je, zato sem pograbil kamen. Najhuje je bilo čutiti in gledati, kako ima izmaličeno glavo," je povedal.

Petnajstletniletni "Psiho" si je po umoru v hiši svoje tete ogledal krvavi triler No country for old men, Rebeccine prijateljice pa so povedale, da so vsi slišali, kako je pred krutim dejanjem govoril o različnih načinih umora nekdanjega dekleta.

"Nihče ni verjel, da misli resno, še najmanj Becca, ki je Joshuo občudovala," je dejala njena vrstnica.

"Rebecca je bila umorjena na brezčuten in barbarski način. Umrla je v rokah nekoga, ki ga je imela rada in mu zaupala," pa je po današnji sodbi povedala Rebeccina družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.