Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Osumljenca ostajata v priporu

Rop pošte v Kresnicah pri Litiji. Anže Petkovšek
Osumljena za rop pošte v Kresnicah in umor tamkajšnje poštne uslužbenke ostajata v priporu. Zoper njiju je uvedena preiskava.

Sodišče je v ponedeljek prejelo pritožbo zoper odredbo na pripor ter imelo 48 ur časa, da o tem odloči. Pripor je preiskovalna sodnica odredila v petek. Za enega osumljenca je odredila pripor zaradi možnosti ponovitve kaznivega dejanja, za drugega osumljenca pa tudi zaradi možnosti pobega.

Osumljenca bodo ovadili zaradi umora iz koristoljubja in zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja. Kazen za umor iz koristoljubja je med 15 in 30 let zapora.

Osumljenca prijeli v dveh dneh

Rop pošte v Kresnicah, v katerem je umrla poštna uslužbenka, se je zgodil prejšnji torek popoldne. Policija je javnosti posredovala fotografijo belega golfa V, s katerim sta se roparja odpeljala. Lastnika vozila so prijeli naslednji dan, v četrtek popoldne pa so prijeli še 25-letnika, ki naj bi ustrelil poštno uslužbenko.

Osebo, ki so jo policisti prijeli kot prvo, je policija v preteklosti obravnavala dvakrat, in sicer zaradi posesti prepovedane droge. Druga oseba, ki so jo prijeli v četrtek, pa je bila že trikrat obsojena zaradi več kaznivih dejanj.

Ropala dvakrat v enem dnevu?

Osumljenca naj bi sicer istega dne, ko se je zgodil rop v Kresnicah, v dopoldanskem času oropala že pošto v Divači. Od tam sta odnesla 370 evrov, s pošte v Kresnicah pa 1.600 evrov.

Komentarjev 2
  • nergač 12:27 01.julij 2011.

    Ne podcenjuj ugandskega sodišča.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:34 30.junij 2011.

    Še ta udarec,da jih spustijo,že tko je naše sodstvo v qurcu,naredijo še to,pol je pa vseen,če gremo na sodišča v Ugando,bo več pravice!