Slovenija > Črna kronika
135 ogledov

Rop pošte, uslužbenka umrla

Rop pošte v Kresnicah pri Litiji.
1/18
Anže Petkovšek
V Kresnicah pri Litiji je prišlo do oboroženega ropa pošte. Poštna uslužbenka je umrla, storilca naj bi vzela le 300 evrov.

V ropu v Kresnicah je umrla poštna uslužbenka, storilca pa sta pobegnila. "V tem trenutku potekajo intenzivno zbiranje obvestil in postopki za razjasnitev okoliščin dejanja. Policisti v ožji in širši okolici izvajajo prve nujne ukrepe za izsleditev in prijetje storilcev. Ogleda kraja dogodka sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana okoli 18.30 in dodali, da policisti iščejo osebni avtomobil znamke VW Golf serije 5. Vozilo je bele barve in ima zatemnjena stekla.

Zaradi dogodka je policija zaprla vse bližnje ceste. Na kraju dogodka so poleg policistov tudi nekateri predstavniki pošte. To je že četrti rop pošte v zadnjih letih. Prav ta, zdaj pokojna uslužbenka, naj bi enkrat že preživela oborožen rop. Slabe izkušnje iz preteklosti niso pripomogle k temu, da bi v prostore namestili videokamere.

 

Nasilja na tem koncu ni malo

Litija in okolica se zadnje čase soočata s številnimi primeri nasilja – v bližini te pošte je denimo trgovina, ki so jo že večkrat oropali, nedavno pa so na cesti pretepli še nosečnico. Forenziki prav zdaj pregledujejo prostore, na kraju pa je tudi že družina umrle (mati, oče in sestra). Pokojna je bila v trenutku ropa v notranjosti sama.

Eden izmed tamkajšnjih prebivalcev je za Zurnal24.si povedal, da kraj preletava helikopter, ki išče storilca. Po poročanju spletne strani Delo.si naj bi sicer uslužbenko ustrelili, iz poslovalnice pa vzeli le 300 evrov.

Pošta obžaluje, župan se jezi na Pošto

Na Pošti Slovenije so potrdili, da se je okoli 15. ure "na pošti Kresnice v občini Litija zgodil tragični dogodek s smrtnim izidom, v katerem je življenje izgubila uslužbenka Pošte Slovenije. Pošta Slovenije današnji tragični dogodek iskreno obžaluje".

Franci Rokavec, župan občine Litija, je izrazil ogorčenost nad ropom. Meni, da je nujno ostro kaznovanje, saj se ropi na tej pošti vrstijo en za drugim. Od Pošte Slovenije zahteva, naj ustrezno varnostno zavaruje enoto v Kresnicah.

Če ste bili tudi vi v okolici Litije ali imate kakšne informacije glede ropa, nam to lahko sporočite na JAZ POROČAM: naveza@zurnal24.si.

Komentarjev 28
  • Robert Sivonjic 01:47 04.julij 2011.

    Jaz mislim da je to Škoda Fabia monte carlo nova ki jo lahko izbiras po barvi in podobno ker je zelo podoben avto na sliki Škodi pa ceprav je je slika malo slaba se kar dober vidi

  • Astrologinja Sonja Klopčič 09:18 22.junij 2011.

    Natakarica v bližnjem lokalu je povedala, da naj bi storilca že pred časom poskusila vdreti v neko hišo, vendar so ju pri vlomu zasačili in sta pobegnila, poroča POP TV. ...Iskreno sožalje svojcem in vsem, ki ste jo poznali.

  • FinalDestination 09:06 22.junij 2011.

    Močno si brez razuma in razmisleka in polno kritike. Če v življenju samo kritiziraš brez razuma se ne zavedaš kupa smeti za svojim hrbtom ob trditvi da jih pret tvojim pragom ni. Če nekaj ne veš in ne prebereš pravilno ...prikaži več to ne obtožuj in ne kritiziraj. Forum je premali prostor za tiste ki ne znajo brati med vrsticami. Govorjeno v celoti je pa mišljeno za ljudi ki taki so in ne tisti katerih se to ne tiče. Se pravi če ti nisi omenjena oseba, ne vem s čim se obremenjuješ, razen če si preveč ponosen na svoj narod. Ponos je pa prva stvar, ki človeka popelje od nerealnosti. Žal pa s tem ko mene označuješ z ozkomiselnim si ravno ti tisti ki si lasti to logiko. (tvoja razlaga je ozkomiselna na moj komentar)