Slovenija > Črna kronika
10108 ogledov

31-letnica se je v Ljubljani pomotoma ustrelila v nogo in roko

Plinska pištola PU Kranj
Nesreča se je zgodila kmalu po polnoči na terasi stanovanjske hiše v Ljubljani. Mlada ženska je utrpela hude telesne poškodbe.

Silvestrovo za policiste ni bilo nič kaj praznično, največ prijav so prejeli med 20. uro zvečer in 3. uro zjutraj. Izstopa uporaba pirotehničnih sredstev, na Gorenjskem so obravnavali tudi prijavo streljanja na javnem kraju. Na prizoriščih največjega silvestrovanja na prostem v prestolnici kršitev ni bilo, so navedli na policijski upravi Ljubljana.

luka dončić rick carlisle NBA Šport Dončić pred skokom v novo leto spoznal jeznega Westbrooka

Ljubljanski operativno komunikacijski center je v minulih 24 urah prejel 233 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od teh so policisti s področja kriminalitete obravnavali 61 dogodkov, s področja javnega reda in miru 106 dogodkov in s področja prometne varnosti 51. Med drugim so obravnavali drzno tatvino, devet tatvin, šest vlomov in 17 poškodovanj tuje stvari. V 10 primerih je prišlo predvsem do poškodovanja zabojnikov za smeti in na objektih zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov. Na krajih so posredovali tudi gasilci, so sporočili iz policijske uprave Ljubljana.

S področja kršitev javnega reda in miru so ljubljanski policisti intervenirali 36-krat na javnem kraju, pri čemer so dve osebi pridržali, in 11-krat v zasebnem prostoru.

novo leto Slovenija Ljubljana ob polnoči pokala po šivih

Ustrelila se je s plinsko pištolo

Kmalu po polnoči se je na terasi stanovanjske hiše v Ljubljani zaradi nepravilne uporabe plinske pištole poškodovala 31-letna ženska. Po do sedaj zbranih obvestilih se je ustrelila v levo dlan in v stegno, pri tem pa utrpela posebno hude telesne poškodbe. Lastnik za omenjeno pištolo dovoljenja ne potrebuje, so sporočili ljubljanski policisti, ki tuje krivde niso ugotovili, pištolo pa so zasegli in poslali v analizo na oddelek za kriminalistično tehniko.

Ljubljanski policisti so ponoči posredovali tudi v dveh primerih nasilja v družini. V enem primeru so kršitelja pridržali, v drugem pa so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Bolj mirno je bilo na prireditvenih prostorih silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih, kjer policistom v najdaljši noči v letu ni bilo treba posredovati.

dojenček porodnišnica Veselje v slovenskih porodnišnicah Slovenija Naj mu bo ime Luka!

Kranjski policisti so ponoči prejeli 133 klicev in obravnavali 52 dogodkov, največ zaradi kršitev javnega reda in miru. Med drugim so opolnoči obravnavali prijavo streljanja na javnem kraju. V hitri intervenciji so na kraju izsledili moškega, pri katerem so našli naboje za plinsko pištolo. Proti kršitelju sedaj vodijo prekrškovni postopek, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Prijave kršitev z uporabo pirotehnike so na Gorenjskem začeli prejemati že v ponedeljek popoldne, ko so policisti v Radovljici obravnavali prijavo metanja petard proti ljudem. Pri tem so mladoletniku zasegli 31 kosov pirotehnike.

Gasilci na strehi Novo leto Slovenija Zaradi ognjemetov gorela šola, žive meje, trampolin, stanovanjske terase ...

Od 20. ure zvečer pa so se zvrstile prijave metanja petard na Zgornjem Brniku, gorečih smetnjakov v Podlubniku in Kranju, na Jesenicah je gorela travnata površina, v Kranju pa naj bi del pirotehnike neko osebo rahlo poškodoval po glavi. Iz Bohinja pa so kranjski policisti prejeli prijavo spuščanja raket med parkiranimi vozili in suma poškodovanja vozil.

Na policijskih upravah Maribor in Celje so pojasnili, da med dogodki oz. intervencijami ni bilo nič posebnega v primerjavi z drugimi dnevi oz. konci tednov.

Komentarjev 5
  • Lujz 06:29 02.januar 2019.

    Kam pa se je hotela ustreliti, če se je pomotoma ustrelila v nogo in roko? V trebuh? Mogoče se je ustrelila nehote.

  • prijon 19:18 01.januar 2019.

    Škoda, da se ni v glavo, vsaj ne bi šantala!

  • mph 17:11 01.januar 2019.

    Verjetno ji je alko tako upočasnil reakcijski čas, da se je počila še v drugo preden je prišlo do možganov od prvega strela.