Slovenija > Črna kronika
1283 ogledov

57-letna planinka pod Ratitovcem zdrsnila v smrt

Reševanje na Kofcah Žurnal24 main Simbolna slika
V soboto popoldan so policisti pod Ratitovcem nad Železniki obravnavali smrt 57-letne planinke. Dogodek ima znake nesreče. Gorski reševalci ob tem opozarjajo na nevarnost pohodov v hribe in gore brez prave pohodne ali plezalne opreme.

Okoliščine nesreče kažejo na zdrs osebe, ki se je z Ratitovca izven planinske poti po strmi, nevarni in spolzki travnati površini vračala proti spodnji postaji žicnice na Torki. Po daljsem drsenju in padanju je planinka mrtva oblezala nekaj sto metrov pod gorskim vrhom. 

Planinska pot na Ratitovec s tega izhodisca je bila takrat na nekaterih delih poledenela in prav tako nevarna predvsem za spust z gorskega vrha.

Nevarne razmere za planinarjenje

Gorski reševalci so pod vrhom Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora dohiteli dva planinca, ki nista bila opremljena za zimske razmere v visokogorju. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so z grebena Male Mojstrovke s pomočjo vrvne tehnike spustili slabo opremljena nepoškodovana planinca do področja brez snega in ju pospremili do Vršiča. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.