Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

72-letnik umrl v obcestnem jarku

V nesreči umrl motorist. Bralec Žurnala24
Nova dve žrtvi na slovenskih cestah. 72-letni voznik motocikla se je smrtno ponesrečil v petek ob 13. uri, ko je na regionalni cesti izven naselja Strmec v občini Bovec zletel s ceste v obcestni jarek, so sporočili iz Generalne policijske uprave, v trčenju tovornjaka in osebnega vozila pri počivališču Polskava na štajerski avtocesti pa je ena oseba izgubila življenje v soboto zjutraj.

Dvainsedemdesetletni voznik motornega kolesa je vozil po regionalni cesti iz smeri Loga pod Mangartom proti Predelu. V levem preglednem ovinku je zapeljal v desno izven vozišča in nato v obcestni jarek. Voznik se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

V prometni nesreči pri počivališču Polskava umrla ena oseba

Na štajerski avtocesti sta ob 5.29 pri počivališču Polskava trčila tovorno in osebno vozilo. Pri tem je po poročanju centra za obveščanje ena oseba umrla, ena pa se je poškodovala. Po poročanju prometnoinformacijskega centra so posledice nesreče odstranili. Promet je bil proti Ljubljani močno oviran in je potekal čez počivališče Polskava.

Gasilci iz Slovenske Bistrice in Maribora so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator osebnega vozila in s tehničnim posegom rešili eno osebo, so še zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Še en huje in 31 lažje poškodovanih

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 142 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 31 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 121 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 88-krat posredovali na javnih krajih in 33-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli devet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 51 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, štiri povzročitve telesne poškodbe, po tri ponarejanja denarja in nasilje v družini ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog, rop in grožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.