Slovenija > Črna kronika
18045 ogledov

Pazite v hribih: Umrla 27-letna planinka

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
V Kamniško-Savinjskih Alpah umrla 27-letna planinka. Načelnik postaje Društva gorske reševalne službe Kamnik Srečo Podbevšek opozarja planince.

V gorski nesreči v Kamniško-Savinjskih Alpah je v soboto popoldne umrla 27-letna planinka. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, je planinka hodila po ostrem odsekanem prepadnem robu travnika proti vrhu gore Brana, nato pa ji je spodrsnilo in je padla okrog 70 metrov v globino.

Reševanje na Kofcah NAŠLI MRTVO Slovenija 57-letna planinka pod Ratitovcem zdrsnila v smrt

Planinka je zaradi poškodb umrla na kraju nesreče. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Gorski reševalci Še ena nesreča Slovenija Planinka zdrsnila in drsela po 50 metrskem pobočju

Načelnik postaje Gorske reševalne službe Kamnik Srečo Podbevšek je v primeru sobotne nesreče na Brani za zurnal24.si povedal, da je planinka zdrsnila z grebena na vzhodno stran stene Brane. Povedal je, da je hodila v spremstvu moškega. Povzpela sta se na Brano in šla po grapi. Težji del sta prehodila, na vršnem delu grebena, ki ima eno strmino na desno stran, pa je na travnatem delu prišlo do zdrsa in padca po strmini.

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

reševanje v gorah helikopter reševalci gore Tragedija Slovenija V Kamniških Alpah umrla mlada planinka

"Težko bi rekel, da je šlo za podcenjevanje terena, saj sta po mojem vedenju izkušena planinca. Gre za čisto planinsko nesrečo," pravi Podbevšek, ki vseeno opozarja vse planince, da je v hribih ta čas zelo veliko ljudi. Marsikdo, tudi veliko tujcev ne zna oceniti zahtevnosti ture. Srečujejo se z vsemi vrstami primerov. Tudi takimi, da se na Veliko planino odpravijo z nihalko, potem pa zaidejo na prezahtevne terene, se pogosto tudi izgubijo. Potem se v iskanju rešitev se psihično zlomijo. Podbevšek še opozarja, da je treba biti pazljiv tudi na delih, ki so po tem, ko smo prehodili ali preplezali težavni del poti, na oko nezahtevni, a se takrat preveč sprostimo, noge so utrujene in takrat rado pride do nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.