Slovenija > Črna kronika
29398 ogledov

Avto zadaj skoraj nepoškodovan, a sopotnika sta umrla

Nesreča pri Šikolah Jure Banfi, mariborinfo.com
Sopotnikoma na zadnjih sedežih ni pomagalo niti, da sta bila pravilno pripeta.

Znanih je več novih podrobnosti o prometni nesreči, ki se je včeraj zvečer zgodila na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Ptujem, v Šikolah pred odcepom za Rače, v kateri so umrle tri osebe. V nesreči so umrli voznica prvega avtomobila, 43-letna Ptujčanka, ter sopotnika na zadnjih sedežih drugega vozila, v katerem so bili potniki iz območja Ajdovščine. Trk je bil očitno tako silovit, da je bil usoden za sopotnika na zadnjih sedežih, četudi je vozilo znamke Suzuki po čelnem trčenju ostalo v zadnjem delu skoraj nepoškodovano. 

Vsi udeleženi v nesreči so bili pripeti

Hudim poškodbam potnikov na zadnjih sedežih sicer pogosto botruje neuporaba varnostnih pasov, odstotek nepripenjanja je visok zlasti pri sopotnikih na zadnjih sedežih, kar pa v navedenem primeru ni razlog, saj je bilo vseh pet odraslih udeležencev prometne nesreče pravilno pripetih. 

Smrtna prometna nesreča Malomarnost potnikov Avto Ogromno Slovencev bi preživelo z enostavno potezo

Nesreča se je zgodila, ko je 43-letna Ptujčanka, ki je vozila iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek in je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje pričelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. "Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor. "V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice." 

Nesreča pri Šikolah | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

Umrli na kraju nesreče

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu so doma iz območja UE Ajdovščina. 

prometna nesreča Šikole Huda nesreča Slovenija Trčila dva avtomobila, trije mrtvi, dva poškodovana Nesreča pri Šikolah Tragično Slovenija Znan je vzrok prometne nesreče, v kateri so ugasnila tri življenja

Avto kupila malo pred nesrečo

Časnik Večer navaja, da je 43-voznica po neuradnih podatkih vozilo kupila v Domžalah le nekaj ur pred nesrečo. Tja naj bi se odpravila s sinom in se zvečer vračala domov. Sin domnevne povzročiteljice naj bi vozil pred njo in naj bi bil priča tragični nesreči.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • Žurnalček 08:21 09.avgust 2018.

    Vzrok za nesrečo je banalen . Moj prijatelj se je zaletel v drevo , ko je iskal kaseto za radio . Voznica absolutno ni bila navajena, na raspored pomožnih stikal na komandni plošči , kot so air - condition, ventilator ...prikaži večor , smeri pihanja , radio , in še kaj . Trdim , da je nekaj od tega iskala in zato s prvim kolesom zdrsnila na bankino , povratek na njo jo je pa zanesel in vrgel na drugo stran ceste.

  • Žurnalček 08:15 09.avgust 2018.

    Vzrok za nesrečo v tem slučaju ne more biti NIKAKOR hitrost ! Kriviti v tem slučaju hitrost , je isto kot bi rekli, nesreča se je zgodila ker se je avto premikal. Kaj je vzrok za nesrečo ? Vse drugo ...prikaži več samo prevelika hitrost ne ! Kdor je dobro prebral napisano ve , da je v njem sedala šele dobro uro, ker ga je ravno kupila v Domžalah . Pred njo kar je najbolj važno, je vozil sin svoj avto in pametnjakoviči od uradnih oseb, povejte in razložite zakaj sin ni začel drseti po cesti oz. ni njega zaneslo

  • Žurnalček 08:08 09.avgust 2018.

    Pejmo po vrsti! Ali je kiksnjen naslov članka ali pa pod naslovom sam članek .Če že daste tak naslov , bi pač morali navesti poškodbe oz. vzrok smrti . Če jih ne veste , pač tudi naslov ne more biti ...prikaži veči takšen. Z naslovom zavajate bralce , kajti niti z besedo članek ne utemeljuje nalova !