Slovenija > Črna kronika
4009 ogledov

Bertoki: Mlada ženska z ostrim predmetom nad 85-letnico

Policijski trak. Nik Rovan
31-letnici grozi 5 do 15 let zapora, če jo bodo spoznali za krivo.

Kot smo že poročali, je včeraj občan v Bertokih, v stanovanjski hiši, našel mrtvo 85-letno žensko. Zdravnik je na kraju potrdil smrt, a so kriminalisti, ki so opravili ogled kraja, ugotovili, da gre za sum storitve kaznivega dejanja uboja in že ponoči na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil pridržali eno osebo.

Dejan Grandič iz PU Koper pa je danes razkril še nekaj podrobnosti glede kaznivega dejanja. Dejanja uboja sumijo 31-letnico, ki so ji tekom noči odvzeli prostost, če jo bodo spoznali za krivo, ji grozi kazen od 5 do 15 let zapora. 

Obdukcija še poteka, prav tako potekajo tudi številne dejavnosti zbiranja obvestil. Motiv za kaznivo dejanje ni znan, pridržane osebe pa policisti do zdaj še niso obravnavali, je povedal Grandič.

Po ogledu kraja dejanja so policisti ugotovili, da je bil pri storitvi uporabljen oster predmet, a ker preiskovalne dejavnosti še potekajo, ostalih podrobnosti še ne morejo razkriti. Po neuradnih informacijah TV Slovenija naj bi zločin zagrešila vnukinja pokojne.

Medtem pa Primorske novice povzemajo pričevanja bližnjih sosedov, ki jih je tragični dogodek zelo pretresel. Dejali so, da naj bi včeraj okrog 19.30 k 85-letnici prišla njena hči in ji prinesla hrano. Opazila je, da so se na štedilniku v lončku kuhala jajca, zato je štedilnik najprej ugasnila, nato pa na tleh zagledala mamo in stekla iz hiše. Na kraj je prišel sosed, ki je poklical policijo, opazil je, da je starejša gospa izgubila precej krvi, na vratu pa je opazil tudi dve rani. 

31-letna vnukinja naj bi imela psihične težave, so za Primorske novice povedali sosedje, po napadu pred leti naj bi se od babice odselila, pred kratkim pa naj bi se vrnila z zdravljenja. 

*Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 22:28 07.april 2021.

    Boga revica sej ni vedela kaj počne jo boste pa ja spustili. Pa ker ste tako dobri z takimi draga oblast bi bilo najbolje da taki delajo pri vas na sodiščih in v parlamentu. Tam bodo tudi najbolj razumljeni ker ...prikaži več bodo med sebi enakimi