Slovenija > Črna kronika
419 ogledov

Bežal pred policisti, končal v živi meji

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Policistov voznik ni upošteval. Končalo se je slabše, kot če bi jih.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je sinoči nekaj pred osmo zvečer 40-letni moški na Dupleški cesti v Mariboru z osebnim avtomobilom vozil z neprilagojeno hitrostjo. Policisti so ga pravilno ustavljali, vendar znakov ni upošteval in se odpeljal v smeri Dogoš.

V krožišču pred Dogošami je voznik zavil desno proti Miklavžu in ob kanalu vozil do Miklavža, kjer je zavil desno proti Mariboru. V naselju Miklavž je iz Ptujske ceste zavil na levo, kjer pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v živo mejo, v kateri je bila kovinska ograja. Tam se je nato ustavil. Lastnici ograje je povzročil za vsaj 500 evrov materialne škode, so pojasnili na PU Maribor.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik sicer trezen, vendar je vozil neregistrirano vozilo, vozniškega dovoljenja pa nima. Med begom je storil še več drugih cestno prometnih prekrškov.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo. Izdali so mu tudi plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policija Slovenija Lani 832 glob za prekršek, ki ga najbrž ne poznate Alkotest Namesto 90, 153 km/h Slovenija Ustavili močno pijanega in prehitrega

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:27 19.marec 2019.

    A ni bolš , da je končal v živi meji , kot pa mrtvi meji !