Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Carinik zahteval oralni seks za vstop na Hrvaško

meja prehod bobo Žurnal24 main
Na mejnem prehodu Plovanija naj bi carinik za vstop na Hrvaško od mladih Slovakinj zahteval oralni seks, pred tem pa naj bi bili štirje slovaški turisti priča še drugim incidentom na meji. Na hrvaškem notranjem ministrstvu so s primerom seznanjeni, a pravijo, da turisti policiji niso prijavili nobenega kaznivega dejanja.

Hrvaški cariniki so najprej iz kolone vozil izločili vozilo, v katerem so bili štirje slovaški turisti, dva fanta in dve dekleti. Zahtevali so, naj povedo, kam so skrili drogo in ob tem temeljito preiskali avtomobil ter njihovo osebno prtljago.

Fanta slekli do nagega

Oba fanta so po poročanju slovaške agencije TASR, kot povzema hrvaški Novi list, odpeljali v sobo za preiskavo, kjer sta se morala sleči do golega in jima pri tem grozili z zaporom. Eden od carinikov naj bi ob tem večkrat dejal, da bodo vsi štirje izpuščeni, če ga bo ena od deklet oralno zadovoljila.

Ker droge pri slovaških turistih niso odkrili, so jih, po približno dobri uri, izpustili na Hrvaško.

Incident prijavil sorodnik dekleta

Hrvaško veleposlaništvo v Bratislavi je o incidentu seznanilo konzularni oddelek slovaškega veleposlaništva v Zagrebu, kjer so potrdili, da vedo za omenjeni primer. Slovaška agencija pa še poroča, da je s primerom seznanjeno tudi slovaško zunanje ministrstvo in da je sorodnik ene od deklet podal uradno pritožbo na slovaško veleposlaništvo v Zagrebu.

Mladi slovaški turisti so o vsem preko policijskega uslužbenca na veleposlaništvu obvestili tudi hrvaško obmejno policijo.

Nimajo imen mladih Slovakov

Tiskovni predstavnik hrvaškega notranjega ministrstva Krunoslav Borovec pa je dejal, da policija ve za dogodek, a da turisti niso prijavili nobenega kaznivega dejanja. Po njegovih besedah bi policija najprej potrebovala podatke o identiteti slovaških turistov, potem pa bi lahko preverili, za kaj je šlo oziroma ali je šlo za kaznivo dejanje ali pa neprimerno obnašanje.

Komentarjev 2