Slovenija > Črna kronika
4622 ogledov

Ceste zahtevale nov krvni davek

Štirikolesnik EPA Fotografija je simbolična.
Nova prometna nesreča s smrtnim izidom; štirikolesnik je dvignilo v zrak.

Sinoči ob 19.15 se je v naselju Bakrc v občini Ivančna Gorica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 66-letni voznik štirikolesnika, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je voznik štirikolesnika vozil po kolovozni proti naselju Bakrc. Ko je zapeljal s kolovozne poti na asfaltirano vozišče, je vozilo dvignilo v zrak, nato pa se je prevrnilo ob vozišče. Reševalci nujne medicinske pomoči so vozniku na kraju nesreče nudili prvo pomoč, nato pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je ob 22.17 zaradi posledic poškodb umrl.

Nesreča motorista na priključku Hrušica Slovenija Prehiteval avtobus, trčil v ograjo in umrl

V enem dnevu dve smrti na cestah

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 105 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 62 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 46-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 vlomov, 38 tatvin, dve drzni tatvini, dva ropa, 14 ponarejanj denarja, devet poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, dve ponarejanji listin, dve povzročitvi telesnih poškodb, ena grožnja in eno kaznivo dejanje nasilja v družini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • franke 15:56 01.avgust 2017.

    KDO PA TU LAHKO KAJ POMAGA. VSAK SAM,DA NE PRETIRAVA Z VOŽNJO KATERO NE OBVLADA.

  • Ivo 10:10 01.avgust 2017.

    Kaj menijo v času dopustov? Menijo: "Boli nas...". Nesreče se z vročino stopnjujejo, ampak če bi klicali direktorja, bi rekla tajnica: "Je na dopustu..." Pred vročino pa nobene akcije, nič, da bi osveščali o nevarnosti vožnje nad 40 C. Boli ...prikaži več predsednika in ostale za slovence...

  • Avatar Leon
    Leon 07:55 01.avgust 2017.

    Slovenci se bomo pobili na cestah ! Kaj menijo na ministrstvu ? NIČ ! To je žalostno .