Slovenija > Črna kronika
13134 ogledov

Prehiteval avtobus, trčil v ograjo in umrl

Nesreča motorista na priključku Hrušica PU Kranj Fotografija je simbolična.
Na naših cestah umrl še en motoritst.

"Ob 10.54 je na cesti Polhov Gradec–Črni Vrh malo pred zaselkom Božna, občina Dobrova-Polhov Gradec, motorist pri prehitevanjem avtobusa trčil v ograjo mostu," poroča portal uprave za zašlito in reševanje. 

Na kraj nesreče so poslali gasilce PGD Polhov Gradec in Zalog. "Eden prvih, ki je nudil pomoč je bil domačin - zdravnik, vendar je kljub oživljanju motorist umrl," še poroča portal. 

Policija je pojasnila, da je do nesreče, v kateri je umrl 55-letni motorist, prišlo na lokalni cesti Polhov Gradec - Selo nad Polhovim Gradcem. 

"Motorist, ki je med vožnjo uporabljal zaščitno čelado, je v bližini naslova Polhov Gradec 67 zapeljal iz nepreglednega levega ovinka v daljšo ravnino in pri tem zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče ter pričel prehitevati pred seboj pravilno vozeči avtobus. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad motornim kolesom in zapeljal levo z vozišča na travnato bankino ter po nekaj metrih vožnje po bankini s sprednjim kolesom čelno trčil v betonski robnik kanala preko katerega poteka vozišče lokalne ceste," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

O nesreči sta bili obveščeni dežurni preiskovalna sodnica in državna tožilka, ki pa se ogleda kraja nista udeležili. Za pokojnika je bila odrejena obdukcija.

Cesta več kot pet ur zaprta

V času ogleda kraja prometne nesreče je bila lokalna cesta Polhov Gradec – Selo nad Polhovim Gradcem zaprta za ves promet. Promet je bil ponovno sproščen nekaj po 14. uri.

"Poziv je bil pomanjkljiv, saj je bila slabo oziroma napačno opisana lokacija nesreče, tako da smo na kraj nesreče prišli istočasno kot reševalci," nam je povedal poveljnik PGD Polhov Gradec Jure Grjol. Dopusti in dopoldanska ura pa ni bila problem, za intervencijo se je po njegovih besedah hitro zbralo sedem članov. 

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Mrtev na mestu Slovenija Tragedija pri Lukovici, blizu Domžal še ena huda nesreča

Včeraj smo poročal, da je letos je na naših cestah umrlo že 21 voznikov enoslednih vozil, od tega dva mopedista in dva sopotnika, drugi pa so bili vozniki motornih vozil. V enakem obdobju lani je umrlo sedem voznikom motornih koles manj! 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • ode 20:20 01.avgust 2017.

    Pravilno, pošteno in pravično. Dobil je, kar je (že dolgo) iskal.

  • Avatar Leon
    Leon 07:50 01.avgust 2017.

    Predlagam ,da vsem zadolženim za varnost v prometu odklopijo internet ,odvzamejo pametne telefone in jih pošljejo na cesto................. nadzirat promet ali pa na zavod za zaposlovanje !

  • Ivo 20:25 31.julij 2017.

    Kakšno ozaveščanje Bajsi? Misliš v oddaji "Dobro jutro" ob nenormalni uri zjutraj? Ah, lepo te prosim. Pred meseci so na AVPju zaposlovali na mestu za preventivo. Se javi novozaposleni, da razloži kaj o ozaveščanju?