Slovenija > Črna kronika
18638 ogledov

Dolenjski Romi v Portorožu ustrahujejo domačine

vrtiljak, zabaviščni park Shutterstock
Primorske novice poročajo o pretepu pri zabaviščnem parku v Portorožu, ki naj bi ga sprožila večja skupina dolenjskih Romov.

Poškodovan tudi zaposleni

Podrobnosti včerajšnjega dogajanja še niso jasne, so pa policisti na kraju našli večjo skupino dolenjskih Romov. Dva sta bila poškodovana, a sta zavrnila zdravniško pomoč, Romi pa naj bi trdili, da jih je napadla druga skupina gostov. Med pretepom naj bi bil poškodovan tudi zaposleni v parku. 

Različne teorije o vzrokih za pretep

Prijavitelji naj bi sicer okrog pol enajstih zvečer javili, da je v zabaviščnem parku prišlo do množičnega pretepa, saj da je v zabaviščni park prišla večja skupina Romov, ki je razbijala inventar in napadala druge goste, pišejo novinarji Primorskih novic. Več policijskih patrulj naj bi na kraju res našla skupino Romov, ki pa so trdili ravno nasprotno - da so jih napadli drugi gostje in se po napadu razbežali. Oni naj bi bili tudi odgovorni za napad na zaposlenega v parku.

"Po nekaterih ugibanjih naj na kraju sploh ne bi bilo druge skupine gostov, ampak naj bi prišlo do pretepa med samimi člani skupine," so zapisali novinarji Primorskih novic. Policisti bodo dva člana skupine ovadili zaradi nasilništva.

Napetosti so se danes nadaljevale

Policisti so sicer za Primorske novice dejali, da so doslej na Obali zaznali približno enako število kršitev kot v minulih letih, a da "o pravih primerjavah ne moremo govoriti, saj smo imeli komaj dva resna turistična vikenda", do konca poletja pa pričakujejo še štiri "močne" vikende.

A danes so se napetosti med domačini in Romi nadaljevale, saj naj bi slednji ustrahovali prodajalca v bližnjem kiosku in od njega zahtevali, naj jim polni telefone. "Številni domačini so nad dogajanjem zgroženi, z dogajanjem pa povezujejo tudi dejstvo, da je imel bližnji ponudnik izposoje koles svojo izposojevalnico včeraj zaprto," so še zapisali novinarji Primorskih novic.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 24
  • Božidar Dinič 09:06 24.julij 2020.

    rome za policaje pa bo mir

  • Avatar right
    right 09:01 24.julij 2020.

    leva politična opcija, predvsem SD in levica na tem področju ne bo naredila reda ker ščiti to golazen ene in druge vrste, pač ziher volilna baza

  • maresem 08:55 24.julij 2020.

    Morala se bo organizirati prava civilna iniciativa po zgledu varde in vzeti stvari v svoje roke in spraviti na kolena ali še kam drugam to pra primitivno in nevzgojeno cigansko drhal. So izjeme za dober zgled a teh je za par %.