Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Dunajčan, ki je pri nas umrl, imel psihične težave

Policija Andrej Leban
Oliver D., ki so ga včeraj lovili avstrijski in slovenski policisti, je bil duševni bolnik.

"Moj sin je bil psihični bolnik. Očitno ni vzel zdravil,“ je za krone.at povedal oče Oliverja D., ki je včeraj po divji vožnji po Avstriji in Sloveniji umrl v bolnišnici v Rakičanu.

Po injekciji umrl

Kot pišejo, so mu slovenski zdravniki vbrizgali pomirjevalo, nakar je umrl. Okoliščine smrti bo raziskala posebna komisija. Oče je za sinovo usodo sicer izvedel preko medijev. Na omenjenem spletnem portalu je namreč videl fotografijo sinovega avta. Kot pravi, je takoj vedel, da se 44-letniku zgodilo nekaj hudega. "Če bi vzel zdravila, se to ne bi zgodilo,“ je še izjavil pretreseni 72-letnik in dodal: "Pri 15 letih so pri mojemu fantu odkrili manično depresijo. Večkrat se je zdravil v bolnišnici.“

 

Komentarjev 2
  • Stolp 18:08 11.november 2012.

    imel psihične težave... ma nemoj...a to je treba še povedat.

  • mph 15:47 11.november 2012.

    Res mega sistem, pa ni prvič. Kdo ve koliko je psihiatričnih bolnikov zunaj, ki jemljejo ali pa ne jemljejo zdravila. Po lastni želji. In dalj časa ne jemlje, bolj je tak prepričan, da jih ne potrebuje. Če je nekdo nevaren ...prikaži več brez zdravil, bi moral obstajat redni zdravstveni in policijski nadzor. Tega pa jasno ni. Bojda ni kompatibilno s človekovimi pravicami in demokracijo. Koga pa briga za demokracijo in človekove pravice morebitnih žrtev. V tem primeru samo prava sreča, da ni kdo nedolžen nastradal.