Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Eden najbolj črnih dni v zgodovini štajerske AC

Nesreča na AC PGE Krško
Črna sobota na štajerski avtocesti se je nadaljevala popoldan, ko je v prometni nesreči pri izvozu Vransko umrla mlada Romunka. Ta del avtocestnega omrežja v smeri Maribora ohromljen že od zgodnjih nočnih ur tudi zaradi del v predoru Pletovarje.

Kot je sporočila predstavnica PU Celje Milena Trbulin, je nekaj pred 15. uro prišlo do hude nesreče pred izvozom Vransko v smeri proti Celju. Prišlo je do naleta več vozil. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je prišlo do naleta avtobusa v več vozil. 

"V prometni nesreči je umrla 24-letna državljanka Romunije, ki je bila sopotnica v enem od vozil. Natančnih podatkov o ostalih poškodovanih še nimamo. Ogled kraja prometne nesreče še poteka, zato vam bomo več podatkov o nesreči posredovali v nedeljo," je sporočila Trbulinova. Še pet ljudi je bilo ranjenih.

Avtocesta v smeri proti Celju je bila na tem delu v celoti zaprta več ur, kar je povzročilo hude težave v prometu. 

Katastrofa za katastrofo

Kot je znano, je na odseku iste avtoceste pred predorom Pletovarje ponoči ugasnilo življenje še ene romunske državljanke.

Hkrati je zaradi hujših poškodb vozišča v predoru Dars nemudoma pričel z obnovo, zaradi tega pa je avtocesta zaprta med priključkom Celje vzhod in Slovenskimi Konjicami. Na vzporednih cestah je zato promet prek dneva obstal, nastali so tudi po 18 kilometrov dolgi zastoji. Zvečer se je stanje nekoliko normaliziralo.

Dars obljublja, da bodo dela v nedeljo potekala tako, da popolna zapora ne bo več potrebna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 18:53 23.januar 2017.

    Naj omenim , ker DARS očitno ne ve , da je hitrosušeči beton izumljen v 1.svet,vojni od strani Nemcev , za betoniranje platojev za dalekometne topove !

  • Žurnalček 09:44 20.december 2015.

    O čem pišete! O nesrečah zmatranih Romunov ! Kakor hočejo , tako jim je , jaz ne vi jim tu ne moremo pomagati. Če bi pa policija delala med njimi red , en njihov avto ni po predpisih , večina ...prikaži več zaradi preobremenjenosti teže in to od kombija do os. avtomobilov!

  • Skippy 01:23 20.december 2015.

    V predoru Jasovnik je v betonu velika luknja (oz. odpadla je zgornja plast betona) že par mesecev.